Fotbal international

Laszlo Boloni, interviu în presa din Belgia: „Când am antrenat naționala României am făcut tot posibilul să câștig, chiar și împotriva Ungariei”

25.01.2020 | 23:37
Laszlo Boloni interviu in presa din Belgia Cand am antrenat nationala Romaniei am facut tot posibilul sa castig chiar si impotriva Ungariei
Laszlo Boloni, antrenorul lui Royal Antwerp. Sursă foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Laszlo Boloni a oferit un interviu împreună cu Laszlo Fazekas (fost mare jucător și antrenor la Royal Antwerp) pentru cotidianul belgian „Voetbal”, în care au făcut mai multe dezvăluiri.

 Mărturisirile lui Laszlo Boloni

Laszlo Boloni a mărturisit pentru presa belgiană că se simte mai mult ungur decât român, însă atunci când a antrenat naționala țării noastre a făcut tot posibilul să câștige, chiar și împotriva Ungariei.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte atent când vorbesc despre acest subiect, nu vreau să fiue greșit înțeles. M-am născut în Transilvania. Aceasta este o regiune care a aparținut Ungariei. Maghiara este limba mea maternă.

Mă simt ungur, dar sunt cetățean român. Când merg în Transilvania mă simt acasă. Pentru mine, Europa este soluția tuturor conflictelor. Cel mai bun exemplu este că, atunci când am fost selecționerul naționalei României, am făcut tot posibilul să câștig, chiar și împotriva Ungariei”, a spus Laszlo Boloni.

ADVERTISEMENT

„Fotbalul a devenit o afacere!”

Laszlo Boloni a mai vorbit despre motivul pentru care fotbalul nu mai este la fel de frumos precum în vremea în care acesta activa ca jucător sau antrena naționala României: „Motivul pentru care fotbalul era mai bun în timpul nostru era legătura mai strânsă dintre jucător și antrenor”.

Noi eram ca într-o mare familie, ne știam problemele unul altuia. Astăzi fotbalul a devenit o afacere și nimic mai mult”, a mai spus tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

„Când am ajuns la Antwerp în 2017, am văzut mai multe portrete ale lui Laszlo Fazekas. A fost un fotbalist formidabil, care în zilele noastre cu siguranță ar fi evoluat în Premier League”, făcând referire la partenerul său de discuție.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Royal Antwerp în Jupiler League, cu 42 de puncte acumulate în 22 de etape
  • 66 de ani a împlinit Laszlo Boloni pe 11 martie
ADVERTISEMENT