Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Laude fără perdea pentru Ovidiu Burcă. ”El e liderul! Dinamo e imaginea lui”

Dinamo a obținut prima victorie în actualul sezon, iar antrenorul Ovidiu Burcă a fost lăudat la FANATIK SUPERLIGA pentru ce a reușit să construiască în ultimul an.
15.08.2023 | 11:40
Laude fara perdea pentru Ovidiu Burca El e liderul Dinamo e imaginea lui
Dinamo a obținut prima victorie în actualul sezon, iar antrenorul Ovidiu Burcă a fost lăudat la FANATIK SUPERLIGA pentru ce a reușit să construiască în ultimul an. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” au învins FC Botoșani, scor 1-0, în etapa a 5-a din SuperLiga, în urma unui autogol venit în minutele de prelungire. Însă, ”roș-albii” au avut un joc bun și au reușit să scape de ultimul loc în clasament.

Ovidiu Burcă, lăudat pentru ce a făcut la Dinamo

În cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, analistul Andrei Vochin a ținut să-l laude pe antrenorul Ovidiu Burcă și consideră că acesta este adevăratul lider al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Burcă și-a câștigat statutul de lider și acesta e marele lui merit. Burcă dacă vorbeam de el acum un an spuneam că este un antrenor care abia s-a apupat de treabă, care a oscilat între funcția administrativă și cea sportivă. S-a dus la Slatina și a reușit o promovare din C în B și hai să-l vedem la treabă.

Numai că tot ce a făcut Burcă în anul ăsta i-a dat dreptul să devină un lider. Liderul se identifică în principal prin ceea ce face, nu prin ceea ce spune. Sunt mulți care vor să se identifice ca lideri, vorbesc foarte multe și când ies pe teren râde lumea de ei. În cazul lui Burcă lucrurile nu stau așa.

ADVERTISEMENT

Echipa este imaginea antrenorului. Dacă vezi un antrenor pe margine în trening, cu burta de doi metri, cu tricoul suflecat, cu pantalonii ridicați, fi sigur că echipa lui așa va arăta pe teren”, a declarat Vochin.

Disciplina impusă de Burcă a contat enorm

Consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu este de părere că Burcă a reușit să scoată maxim dintr-un lot fără prea mari valențe, iar marele său atu este că a reușit să impună disciplina în vestiar.

ADVERTISEMENT

”Dinamo este imaginea lui Burcă, imaginea unui om care a venit de foarte departe în meseria asta, imaginea unui om căruia nu-i dădeai foarte multe șanse, dar care cu posibilitățile lui restrânse în momentul ăsta scoate aproape maxim din ceea ce poate să scoată.

Dinamo este o echipă care în momentul promovării în SuperLiga și-a găsit jucătorii greu și încă nu i-a găsit pe toți, mai are încă de găsit, doar că Burcă a încercat cu ce a avut la dispoziție, în timpul pe care l-a avut la dispoziție, să pună niște baze.

ADVERTISEMENT

Bazele astea au plecat de la zona de disciplină fără de care nu poți să faci nimic în nicio activitate, nu numai în fotbal. Și îmi aduc aminte de cazul Lazăr pe care l-a rezolvat din prima și a curățat vestiarul. După aceea nu a răspuns la ceea ce s-a întâmplat, a putut să-și țină nervii”, a spus Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Spiritul care o ajută pe Dinamo

Andrei Vochin este încântat de faptul că Ovidiu Burcă a reușit să-i dea o identitate lui Dinamo și a observat faptul că jucătorii își doresc să facă lucruri importante chiar dacă nu au calitățile necesare.

”După care ce a început să construiască? O identitate. Dinamo chiar dacă până ieri era pe ultimul loc în clasament și nu putea să arate foarte multe pe tabela de marcaj, avea o identitate încă dinaintea acestor 3 puncte.

Din ce era formată identitatea? În primul rând din acel spirit de zici că Giani (n.r. – Giani Kiriță) este angajat acolo, spirit pe care trebuie să-l mențină în continuare. Spiritul contează foarte mult în momentul în care n-ai toate instrumentele, nu ești aTât de bine înzestarat, n-ai bugetul care îți trebuie.

Fără buget, fără toate celelalte, din dorință, din atitudine poți să rezolvi foarte multe lucruri. Nu sunt atât de convins că ar fi dat gol aseară, dar pe mine nu m-ar fi deranjat deloc dacă nu ar fi dat pentru că aș fi spus că vor da gol meciul următor. O echipă care își dorește atât de mult și care se duce peste adversar…

Mă uitam că unii nu aveau instrumentele la ei. Dribla Amzăr de dădea mingea de pe unul pe altul și fugea după ea să ajungă primul. Numai din dorință. Și pe urmă este identitatea tactică care o văd și de la care cu orice risc Burcă nu abdică. Modul de a pleca cu mingea de la poartă”, a afirmat Vochin.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în zilele de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 LIVE doar pe hompage-ul site-ului FANATIK.RO. Premiera fiecărei ediții a emisiunii poate fi vizionată în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30 pe paginile de Facebook FANATIK și Horia Ivanovici, dar și pe canalul de Youtube FANATIK.

Vochin îl laudă pe Burcă

ADVERTISEMENT