Sport

Laurențiu Reghecampf, fascinat de o echipă din SuperLiga: ”Legată, puternică, joacă frumos”

Laurențiu Reghecampf consideră că există o echipă în SuperLiga care se va lupta fără probleme la titlu, în ciuda faptului că a suferit multe schimbări de lot.
03.08.2023 | 16:35
Laurentiu Reghecampf fascinat de o echipa din SuperLiga Legata puternica joaca frumos
Laurențiu Reghecampf, fascinat de o echipă din SuperLiga: ”Legată, puternică, joacă frumos”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Este vorba, așadar, despre CFR Cluj, formație care a fost foarte ocupată în acest mercato, vânzând jucători, dar și convingând alți fotbaliști să se alăture antrenorului Andrea Mandorlini în lupta pentru titlu. Cu toate că au schimbat ”jumătate de lot”, cei de la CFR Cluj arată bine potrivit specialiștilor și l-a impresionat, așadar, și pe Laurențiu Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf, fascinat de o echipă din SuperLiga

Antrenorul Universității Craiova a răbufnit la conferința de presă atunci când a fost întrebat dacă meciul următor, cel cu Hermannstadt, e mai dificil decât cel cu CFR Cluj. ”N-aveți cum să spuneți așa ceva, că meciul cu Hermannstadt e mai greu decât cel cu CFR. Nu aveți cum să spuneți acest lucru! Fiecare meci este greu în felul noi, dar, totuși, am jucat cu CFR, am jucat cu o echipă care va rămâne în față și va fi una dintre contracandidatele la titlu.

ADVERTISEMENT

Timpul a fost scurt, nu am avut suficient pentru a pregăti acest meci, însă eu am mare încredere în băieţi şi sunt sigur că atitudinea va fi una pozitivă. Prin muncă şi sacrificiu, vom reuşi să câştigăm cele trei puncte. Va fi un meci dificil dacă ni-l vom face dificil. Adică dacă nu vom avea atitudine şi determinare”, a punctat Reghecampf.

Antrenorul Universității Craiova nu s-a oprit aici și a lăudat CFR-ul din Cluj. ”CFR Cluj o echipă cu mulți jucători noi, un nou antrenor, o nouă atmosferă, iar ceea ce s-a creat la CFR este de lăudat. S-a întâmplat totul într-un timp foarte scurt, fără să aibă toți jucătorii pe toată perioada cantonamentului.

ADVERTISEMENT

Totuși, vedem o echipă legată, puternică, care joacă frumos. Meciurile din Europa sunt foarte importante pentru jucători. Îți dai seama de nivelul tău și crești. Eu m-aș fi bucurat ca și jucătorii noștri să aibă parte de asemenea meciuri. Echipele angrenate în cupele europene, FCSB, CFR, au loturi cu peste 30 de jucători. Au de unde să schimbe, nu vă faceți probleme. Jucătorii angrenați în aceste meciuri vor crește”, a completat Reghecampf, atunci când a fost întrebat dacă este un dezavantaj pentru CFR sau FCSB că au de jucat meciuri în Europa.

În continuare, Reghecampf a lăsat să se înțeleagă că echipa sa mai are de lucrat pentru a ajunge la forma dorită. ”Evoluțiile noastre trebuie să fie mai bune decât la ultima partidă. Trebuie să marcăm când avem ocazii, să încercăm să închidem jocul cât mai bine. Să încercăm să ne impunem ritmul nostru de joc. Îmi doresc să vorbim doar despre noi, noi să fim cei care impun ritmul jocului. Noi trebuie să arătăm că avem valoare și ne dorim să ne batem la campionat. Este un drum lung, o luăm pas cu pas”, a completat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Universitatea Craiova e neînvinsă după primele 3 etape de campionat, echipa a strâns doar 5 puncte, în timp ce viitoarea adversară Hermannstadt are 6 puncte. În aceste condiții, cu toate că a fost recuperat Ștefan Baiaram, Laurențiu Reghecampf i-a avertizat pe jucători să fie extrem de atenți la acest meci și să nu ia de sus adversarul. Doar așa, crede Reghecampf, ”Ion Oblemenco” se va transforma într-un vulcan.

“Trebuie să așteptăm să erupă vulcanul de pe Oblemenco. Prin evoluțiile noastre, să încercăm să-l umplem și să facem o atmosferă așa cum o știm. Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă care vine după o perioadă bună. Trebuie să luăm în serios această echipă, joacă de câțiva ani împreună, au același antrenor. Le-am transmis jucătorilor să fie atenți, serioși.

ADVERTISEMENT

Evoluţiile noastre trebuie să fie mai bune decât la ultima partidă. Trebuie să încercăm să marcăm, să închidem jocul cât mai repede şi să ne impunem ritmul nostru de joc. Asta doresc eu de la echipă. Ne avantajează că jucăm cu o echipă ofensivă. O să vedeţi că lucrurile se vor schimba la meciul de mâine. Eu mi-aş dori ca Hermannstadt să vină la Craiova şi să joace un fotbal ofensiv.

Probleme sunt cu Elvir Koljic, în schimb Baiaram a reintrat în programul normal şi probabil îl veţi vedea şi mâine pe teren. Nu e sută la sută, însă va fi prezent. Mai avem de lucru, anumite trasee, apoi pe faza defensivă pentru că primim gol uşor. Adversarii au multe ocazii de a ajunge la poartă în urma unor greşeli pe care le facem. Deci dăm foarte uşor mingea adversarilor. Dar aceste lucruri le vom rezolva uşor-uşor, suntem pe drumul cel bun”, a concluzionat Reghecampf.

ADVERTISEMENT