Sport

Laurențiu Reghecampf a plecat de la Neftci Baku: “Thank you, Mister Rege and staff!”

Laurențiu Reghecampf a plecat de la Neftci Baku. Antrenorul român a părăsit clubul alături de președintele echipei din Azerbaidjan.
21.06.2023 | 13:51
Laurentiu Reghecampf a plecat de la Neftci Baku Thank you Mister Rege and staff
Laurențiu Reghecampf a plecat de la Neftci Baku: "Thank you, Mister Rege and staff!"
ADVERTISEMENT
21-06-2023
10:51

Laurenţiu Reghecampf şi-a reziliat contractul cu Neftci Baku: "Thank you, Rege!"

Laurenţiu Reghecampf este istorie la Netfci Baku. Antrenorul român şi-a reziliat contractul cu azerii, care au oficializat despărţirea. Reghe a plecat din Azerbaijan fără trofeu, după ce a pierdut finala Cupei. 

Laurențiu Reghecampf și Neftci Baku au încheiat cu un eșec sezonul. Echipa condusă de antrenorul român a ratat șansa de a termina stagiunea cu un trofeu, după ce a pierdut finala Cupei, scor 0-1 cu Gabala. În urma rezultatelor, tehnicianul român este aproape să părăsească echipa la care antrenează din vara anului trecut.

Laurențiu Reghecampf urmează să plece de la Neftci Baku

În campionat, Neftci Baku a încheiat pe locul 3 și va evolua în preliminariile UEFA Conference League în sezonul următor. Totuși, rezultatele înregistrate de antrenorul român pe banca azerilor nu au fost satisfăcătoare pentru fani.

ADVERTISEMENT

Astfel, Laurențiu Reghecampf este aproape să plece de la Neftci Baku după un sezon. Informația a fost lansată de jurnalistul Fuad Alakbarov care a scris că antrenorul român va demisiona în următoarele zile. Sunt așteptați să plece și președintele Kamran Guliyev, dar și alți membri din conducere.

Pe banca lui Neftci Baku, Laurențiu Reghecampf a antrenat 45 de partide în care a înregistrat un bilanț de 24 de victorii, 8 remize și 13 înfrângeri. Fostul antrenor de la FCSB sau Universitatea Craiova mai are contract cu formația din Azerbaidjan până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf va încasa o sumă de bani dacă va fi demis

În cazul în care vrea să scape de Laurențiu Reghecampf înainte de încheierea contractului, Neftci Baku o poate face doar dacă îi va plăti clauza de reziliere antrenorului român. Jurnaliști din Azerbaidjan au anunțat în toamna anului trecut că antrenorul român are o clauză de rezilere de 150.000 de euro.

Totuși, Laurențiu Reghecampf va accepta să plece de la Neftci Baku înainte de termen, dacă formația din Azerbaidjan va plăti suma de 100.000 de euro, conform playsport.ro. Antrenorul român nu își dorește să plece din cadrul clubului azer.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf este singurul antrenor român care a antrenat-o pe Neftci Baku. Foști fotbaliști români, precum Marian Aliuţă şi Adrian Neaga au îmbrăcat tricoul clubului din Azerbaidjan.

Laurențiu Reghecampf, cifre mai slabe în comparație cu fostul antrenor

Laurențiu Reghecampf l-a înlocuit în vara anului trecut pe Samir Abasov. Cu el pe bancă, Neftci Baku a câștigat titlul în sezonul 2020/2021 și s-a clasat pe poziția secundă un an mai târziu.

ADVERTISEMENT

Samir Abasov a înregistrat 61 de partide pe banca lui Neftci Baku și a adunat 32 de victorii, 13 egaluri și 15 înfrângeri. Neftci Baku a câștigat de 9 ori titlul în Azerbaidjan și a ridicat de alte 7 ori trofeul Cupei.

ADVERTISEMENT