Fotbal intern

Laurenţiu Reghecampf se implică în disputa legată de noul stadion din Ghencea: „Ar trebui să fie pentru toată lumea“

21.05.2020 | 13:47
Laurentiu Reghecampf se implica in disputa legata de noul stadion din Ghencea Ar trebui sa fie pentru toata lumea
ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf este de părere că noul stadion din Ghencea ar trebui să poată fi folosit de orice echipă din România. În prezent aflat la Dubai, unde antrenează formaţia Al-Wasl, el crede totuşi că FCSB-ului nu-i va fi permis acest lucru.

Laurenţiu Reghecampf: „Banii vin din bugetul național, deci ar trebui ca de acest stadion să beneficieze toată lumea“

Conflictul dintre CSA Steaua, echipa Armatei, şi FCSB, formaţia patronată de Gigi Becali, îşi desfăşoară un nou episod, după cele legate de marcă şi de palmares.

ADVERTISEMENT

Cum noul stadion din Ghencea se ridică pe zi ce trece şi se apropie de finalizare, foşti şi actuali oameni legaţi de unul dintre cele două cluburi sau chiar de amândouă şi-au exprimat punctul de vedere în privinţa dreptului de utilizare a arenei, părerile fiind împărţite.

Laurenţiu Reghecampf a jucat pentru una dintre echipe şi a antrenat-o pe cealaltă, considerând că actuala FCSB este continuatoarea de drept a echipei care lua Cupa Campionilor Europeni în 1986. Cu toate acestea, este sigur că echipei lui Becali i se va interzice accesul pe Ghencea, chiar dacă nu ar fi normal.

ADVERTISEMENT

„Eu nu am simțit absolut nimic, n-am simțit că s-ar fi pierdut ceva. E aceeași echipă! Nu s-a schimbat absolut nimic. E o problemă juridică, una care se va rezolva. Să sperăm că cei de la CSA vor ține echipa pe care o au, dar va fi foarte greu să ajungă la cota pe care FCSB o are în momentul de față. Mă refer în special la punctajul pe care FCSB îl are în cupele europene“, a declarat el la postul de televiziune Pro X.

„Dacă stadionul din Ghencea e în proprietatea Armatei, cu siguranță că FCSB nu va juca niciodată acolo. Dar ar trebui ca stadionul să fie pentru toată lumea, nu doar pentru o echipă. Banii vin din bugetul național, deci ar trebui ca de acest stadion să beneficieze toată lumea“, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat, la rândul lui, că noua arenă din Ghencea va putea fi închiriată de oricine. Gică Popescu, Victor Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Helmuth Duckadam şi chiar dinamovistul Cristi Munteanu consideră că FCSB ar trebui să poată juca acolo. De cealaltă parte, Talpan şi fanii lui CSA se opun cu vehemenţă acestei idei.

Reghe, legat de culorile roş-albastre înainte şi după Becali

Laurenţiu Reghecampf a jucat pentru Steaua în două rânduri: între ianuarie 1997 şi iulie 1998, iar apoi între iulie 1999 şi iulie 2000, înainte de implicarea lui Gigi Becali în fotbal. Ca jucător a cucerit 2 titluri, o Cupă şi o Supercupă a României.

ADVERTISEMENT

El a fost apoi antrenorul echipei roş-albastre devenită FCSB între timp în perioadele 2012-2014 şi 2015-2017. A reuşit să câştige două campionate şi o Supercupă în primul mandat.

ADVERTISEMENT