Sport

Fost lider al Peluzei Nord Steaua candidează pentru AUR la Primăria Sectorului 6. Povestea lui Valentin Florea

Un fost lider important al Peluzei Nord Steaua a renunțat la viața de ultras și a intrat în politică. Candidează din partea AUR la Primăria Sectorului 6.
23.04.2024 | 11:40
Fost lider al Peluzei Nord Steaua candideaza pentru AUR la Primaria Sectorului 6 Povestea lui Valentin Florea
ADVERTISEMENT

Valentin Florea, fosta „portavoce” a Peluzei Nord Steaua, a decis să intre în politică după conflictul dintre FCSB și CSA Steaua București și a renunțat la viața de peluză și ultraserie. FANATIK prezintă povestea candidantului partidului lui George Simion la alegerile locale.

Valentin Florea zis „Shaorma”, fostul lider al Peluzei Nord Steaua, vrea să devină primarul Sectorului 6

Valentin Florea este stelist de o viață, merge pe stadion în galerie din 1997 și a fost unul dintre liderii Peluzei Nord Steaua timp de mulți ani. Prezent la toate acțiunile ultrașilor, atât la meciurile de pe teren propriu cât și în deplasări, „Shaorma” cum era cunoscut de prieteni și de ultrașii din peluză, era cel care dădea tonul cântecelor din galeria Stelei.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre CSA Steaua București și FCSB, retragerea Peluzei Nord de la meciuri pentru o perioadă lungă de timp, l-a făcut să renunțe la marea sa pasiune și s-a reorientat către… politică.

Este absolvent al Facultății de Drept și a urmat cursuri în cadrul Facultății de Istorie, Universitatea București. A decis să se înscrie în partidul Alianța Pentru Unirea Românilor, fiind un susținător al sloganului „Basarabia pământ românesc”, la fel ca majoritatea ultrașilor galeriilor din țară.

ADVERTISEMENT

Valentin Florea și-a șters toate urmele care îl leagă de trecutul de ultras de pe conturile de social media

Valentin Florea a decis să își șteargă toate fotografiile de pe contul de Facebook care îl leagă de trecutul său stelist. Se prezintă însă om din popor, așa cum se arată pe afișele electorale din Sectorul 6: „De ce nu unul de-al vostru?”, unul dintre ele expus chiar lângă stadionul rivalilor din Giulești. O fotografie cu „Shaorma” în prim plan a rămas însă pe unul dintre conturile Peluzei Nord Steaua.


Fostul ultras a contestat mandatul lui Ciprian Ciucu, actualul primar al Sectorului 6 din partea PNL: „Oameni buni, avem străzi fără asfalt, nu avem un spital în Sectorul 6, abia acum am intrat în legitimitate să se facă un spital după 34 de ani. Avem blocuri în continuare care nu au parte de canalizare. Administrația Școlilor din Sectorul 6 a distrus școlile din Sectorul 6. S-au schimbat șapte directori în patru ani de zile, această instabilitate politică nu poate să aducă lucruri bune.

ADVERTISEMENT

Îmi voi depune tot efortul pentru ca Sectorul 6 să arate ca o parte importantă a unei capitale europene, pentru că al nostru obiectiv este să existe o singură administrație, Mihai Enache să fie primar 8-12 ani, să nu mai avem șapte aparate administrative, sute de consilieri, instituții care nu aduc plus societății”, a declarat Valentin Florea în cadrul conferinței de presă, așa cum se arată pe site-ul oficial al AUR.

Fostul ultras al Stelei a criticat mandatul lui Ciprian Ciucu: „Ne-a promis cot la cot cu domnul Nicușor Dan apă caldă”

Valentin Florea a făcut și analiza mandatului lui Ciprian Ciucu: „În 2020, conducerea de azi a Sectorului 6, domnul Ciprian Ciucu, PNL-ist pe hârtie, USR-ist prin doctrină, ne-a promis cot la cot cu domnul Nicușor Dan apă caldă, deși această promisiune nu ține de primăria de sector. Apă caldă nu am avut, cartierul Militar o poate spune, de asemenea și Crângași.

ADVERTISEMENT

Tot în 2020 am avut promisiunea a 257 de blocuri reabilitate, din păcate au fost reabilitate 31 de blocuri. A promis 12 creșe, una e finalizată, și 12 grădinițe, două sunt finalizate. În condițiile în care în fiecare an se nasc în sector o mie de bebeluși.

Suntem într-o situație grea, tocmai doctrina sa USR-istă nu încurajează demografia. A promis locuințele sociale, cele 257 de locuințe sociale nu au fost nici acum finalizate, un proiect început în mandatul lui Gabriel Mutu”.

George Simion, liderul AUR, a fost și el ultras. A înființat grupul „Uniți Sub Tricolor”

Însuși liderul partidului AUR vine din peluză. George Simion a fost cel care a înființat grupul „Uniți Sub Tricolor” care susține doar echipa națională a României. Politicanul a contestat însă acest fapt:

„Nu, nu sunt liderul! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Veneau galeriile de la Steaua și Dinamo și se luau la bătaie, cum se întâmplă și acum. E regretabil. Am ajutat și la crearea primelor fulare.

Am mers cu UST alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. „Deșteaptă-te, române!” cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport”, a declarat Simion într-un interviu pentru gsp.ro.

  • 9 iunie e data la care vor avea loc alegerile locale în România, unde va candida și Valentin Florea
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,40 este cota pentru „X” la meciul Sepsi - FCSB