Sport

Laurențiu Reghecampf și azerii au luat decizia. ”Încercăm să o facem în modul corect”

Neftchi Baku merge mai departe în Cupă și a încheiat sezonul cu 3 victorii, astfel că, acum, conducerea și Reghecampf au alt obiectiv: crearea unei echipe competitive.
24.12.2022 | 17:14
Laurentiu Reghecampf si azerii au luat decizia Incercam sa o facem in modul corect
Laurențiu Reghecampf este decis să continue cu Neftchi și să construiască o echipă capabilă să ajungă în grupele cupelor europene.
ADVERTISEMENT

După ce Neftchi Baku a schimbat conducerea, s-a vorbit intens despre o despărțire a lui Laurențiu Reghecampf de formația azeră. Tehnicianul a fost tentat să revină la FCSB, iar apoi a avut o ofertă din Arabia Saudită. Însă, după ultimul meci din 2022, românul a

Laurențiu Reghecampf are obiective clare pentru 2023

În momentul în care l-a adus pe Laurențiu Reghecampf, cei de la Neftchi Baku a sperat că echipa se va bate de la egal la egal cu Qarabag. Lucrurile nu au stat însă așa.

ADVERTISEMENT

Și, la 1 decembrie, atunci când clubul a fost preluat de o nouă conducere, tehnicianului român a fost pus sub evaluare. A urmat însă, imediat, un 0-4, acasă, chiar cu rivala Qarabag. Și un alt eșec, 0-1, cu Zira, în Cupă.

Iar apele s-au tulburat serios, și pe fondul interesului manifestat de alte echipe față de tehnicianul român. Dorit la Universitatea Craiova, dar și în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Șefii lui Neftchi au anunțat însă că amână o decizie până la momentul intrării în vacanță. Perioadă în care însă, Reghecampf trebuia să câștige returul cu Zira, și să califice echipa. Și, în plus, să ia maximum de puncte în campionat.

Ambele deziderate au fost bifate. Iar la conferința de presă de după ultimul meci, 3-0 cu Shamakhi, românul a lămurit și lucrurile privind viitorul său.

ADVERTISEMENT

Va rămâne la Neftchi și va încerca, împreună cu conducerea, să construiască o echipă care să meargă în grupele Europa League sau Conference League. Și să se bată la titlu în sezonul viitor.

”Nu voi fi mulţumit niciodată cu locul 3. Mereu îmi doresc prima poziţie, iar acesta este obiectivul nostru. Încercăm să realizăm acest lucru şi, cu siguranţă, toată lumea gândeşte la fel ca mine.

ADVERTISEMENT

Toti vor încerca să dea ce au mai bun pentru a duce această echipă pe primul loc. Necesită multă muncă, energie, stres, dar asta vrem să facem.

Echipa aceasta vrea să fie în primele două din ţară, iar în acest moment diferenţa dintre noi şi Qarabag este mare. Dar vrem să aducem jucători în pozițiile în care trebuie să ne consolidăm.

Și să formăm încă de acum o echipă competitivă. Sperăm că ne vom califica în grupele Europa League sau Conference League. Avem această țintă. Și o vom atinge. Încercăm să o facem în modul corect”, a spus Reghecampf, potrivit Sportinfoaz.

 

ADVERTISEMENT