Sport

Laurențiu Reghecampf, aproape să fie dat afară de Neftchi Baku. Eșec zdrobitor pe teren propriu, 0-4 în derbyul cu Qarabag

Pus sub observație de noua conducere a lui Neftchi Baku, oricum nemulțumită de prestația echipei, Reghecampf a mai bifat o contraperformanță în derbyul cu Qarabag.
02.12.2022 | 21:23
Laurentiu Reghecampf aproape sa fie dat afara de Neftchi Baku Esec zdrobitor pe teren propriu 04 in derbyul cu Qarabag
Pus deja sub observație de noua conducere a clubului, Laurențiu Reghecampf a mai primit o lovitură dură.
ADVERTISEMENT

Neftchi Baku, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf, este doar pe locul 3 în campionat. Ieri s-a schimbat conducerea clubului, iar cei care au venit au decis să-l pună sub evaluare pe tehnician, până la pauza de iarnă. Numai că, la o zi distanță, a venit un nou eșec, 0-4 cu liderul Qarabag. Astfel că soarta lui Reghe pare pe făraș.

Trupa lui Laurențiu Reghecampf, KO la o zi după schimbarea conducerii clubului

Pe 1 decembrie, la Neftchi Baku a fost practic o ”revoluție”. Potrivit Sportinfo.az, fostul președinte al Consiliului de Administrație, Chingiz Abdullayev, a fost înlocuit de președintele SOCAR, Rovshan Najaf.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Educației, Emin Amrullayev, șeful Serviciului de Informații Externe, generalul-colonel Orkhan Sultanov, Elnara Mammadova și Hafiz Zeynalov au fost aleși ca noi membri ai Consiliului de Supraveghere.

Din echipa precedentă, pe posturile lor au rămas doar Zaur Kahramanov și Samad Gurbanov. În timp ce Jabrayil Jabrayilov, Farhad Badalbeyli și Mehdi Najafov au părăsit clubul.

ADVERTISEMENT

A urmat o ședință în care a fost prezentat un raport cu privire la activitatea sub fosta conducere. Și s-a stabilit strategia generală a clubului, planurile de investiții sau proiectele de infrastructură.

Nemulțumiri față de tehnicianul român

Aceeași sursă scrie că deși cu Reghecampf a fost semnat un contract pe doi ani, clubul nu este mulțumit de situația echipei. Care a ratat calificarea în grupele Conference League. Iar în campionat este doar pe locul 3. La mare distanță de liderul Qarabag.

ADVERTISEMENT

Mai mult, nu le-a picat deloc bine faptul că tehnicianul s-a autopropus la FCSB. Conducerea a decis însă ca o discuție privind viitorul lui Reghecampf să aibă loc înaintea vacanței de iarnă.

Și că-l va evalua în cele cinci meciuri pe care echipa le va disputa până atunci. Perioadă în care ar trebui să ajungă pe locul 2, ocupat de Sabah, la șase lungimi distanță.

ADVERTISEMENT

”Dezamăgiţi de munca lui Laurenţiu Reghecampf, managementul lui Neftchi discută cu mai mulţi tehnicieni. Alb-negrii au semnat un contract pe doi ani cu românul, în iunie, dar se grăbesc să îi caute înlocuitor după ce au aflat de contactele pe care le-a avut cu ‘Steaua’.

Membrii înclină spre aducerea unui antrenor străin. Decizia se va lua în funcţie de rezultatele pe care le va înregistra echipa până la pauza de iarnă. Şefii au cerut ca echipa să revină pe locul secund, ocupat în prezent de Sabah”, spun jurnaliștii.

0-4 în derby-ul cu Qarabag poate să fie finalul de drum pentru Laurențiu Reghecampf la Neftchi Baku

Numai că, la o zi distanță după acest ”avertisment”, a venit primul șoc. Și nu într-un meci oarecare, ci unul împotriva rivalei Qarabag, liderul campionatului.

Însă, deși a evoluat acasă, Neftchi Baku a cedat cu un sec 4-0. Kady Borges (37, 83), Zoubir (60) și Sheydayev (67) au marcat pentru formația oaspete. Cea care a dominat confruntarea de la un capăt la altul. Un eșec care poate reprezenta finalul aventurii lui Reghecampf pe banca lui Neftchi.

ADVERTISEMENT