Sport

Laurențiu Reghecampf, victorie uriaşă cu Rapid Viena, în seara când fosta lui echipă a reuşit un singur şut pe poartă. Video

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) face furori în Conference League. Neftchi Baku, echipa antrenorului român, a obținut o nouă victorie importantă și e cu un pas în play-off-ul competiției.
04.08.2022 | 23:36
Laurentiu Reghecampf victorie uriasa cu Rapid Viena in seara cand fosta lui echipa a reusit un singur sut pe poarta Video
Laurențiu Reghecampf, o nouă victorie mare în Europa! Echipa antrenorului român e cu un pas în play-off-ul Conference League. FOTO: Twitter Neftchi Baku
ADVERTISEMENT

Neftchi Baku își continuă parcursul bun în preliminariile UEFA Europa Conference League. După ce a eliminat-o dramatic pe Aris Limassol, echipa lui Laurențiu Reghecampf a câștigat și prima manșă din turul al treilea.

Nefchi Baku, echipa lui Laurențiu Reghecampf, o nouă victorie mare în cupele europene

Campioana Azerbaidjanului a învins-o cu 2-1 pe Rapid Viena și este cu un pas în play-off-ul Confrence League. Fotbaliștii lui Reghecampf au condus cu 2-0, după golurile maracate de Jaber 44′ și Saief 60′. Din nefericire, în perspectiva returului, austriecii au marcat golul de onoare în al cincilea minut de prelungiri, prin Burgstaller. Totuși, azerii rămân favoriți la calificare.

ADVERTISEMENT

„În primul rând vreau să felicit echipa. Au luptat, au jucat foarte bine. Am jucat împotriva unui adversar foarte dificil, dar cred că am dominat din primul până în ultimul minut. Consider că am meritat victoria.

Le-am spus înainte de meci jucătorilor că trebuie să obținem un rezultat bun, dar pentru a ne califica în play-off trebuie să jucăm două meciuri, iar meciul de la Viena va fi extrem de dificil.

ADVERTISEMENT

Nu sunt mulțumit că am luat gol în prelungiri, dar asta nu schimbă nimic pentru noi. Mă aștept ca echipa să aibă aceeași atitudine. Vom merge în Austria și vom încerca să câștigăm și acolo. Dacă nu vom încerca să câștigăm, nu avem nicio șansă”, a declarat Laurențiu Reghecampf, după Neftchi Baku – Rapid Viena 2-1.

https://www.youtube.com/watch?v=_GRTw2rWRF4

În cazul în care va trece de echipa care a terminat pe locul 5 în Bundesliga austriacă, Neftchi Baku va da piept în play-off cu câștigătoarea dublei dintre Vaduz și Konyaspor. În tur, cele două echipe au remizat 1-1.

ADVERTISEMENT

Neftchi Baku a făcut minuni în turul 2 preliminar din Conference League. Învinsă cu 0-2 în Cipru, echipa lui Laurențiu Reghecampf a reușit remontada, trecând astfel de Aris Limassol. Neftchi s-a impus cu 3-0 în timpul regulamentar și astfel a obținut calificarea în turul 3.

Fosta echipa a antrenorului se chinuie cu Zorya Luhansk

Laurențiu Reghecampf a ajuns în această vară la Baku, după despărțirea de Universitatea Craiova. Patronul Mihai Rotaru l-a preferat pe Laszlo Balint în locul galonatului antrenor, iar decizia pare a se dovedi una destul de neinspirată.

ADVERTISEMENT

În timp ce Neftchi Baku e cu un pas în play-off, „Știința” e mai aproape de eliminarea din Conference League. Deși au șase participări la rând în cupele europene, oltenii nu au reușit niciodată calificarea în faza grupelor.

În prima manșă din turul 3 preliminar, Universitatea Craiova a pierdut în Polonia, scor 0-1, cu Zorya Luhansk, o echipă care nu mai jucase un meci oficial de la jumătatea lunii februarie. Un singur şut pe poartă au trimis oltenii. Nici în SuperLiga nu stă prea bine echipa lui Balint. După trei etape, U Craiova e pe locul 12, cu trei puncte.

Totuși, atât Neftchi Baku, cât și Universitatea Craiova au șanse să se califice în play-off-ul UEFA Europa Conference League, după returul de peste o săptămână. Ambele meciuri sunt programate joi, 11 august. Alb-albaștrii vor juca pe „Ion Oblemenco” cu ucrainenii, de la ora 20:30, în timp ce meciul azerilor de la Viena va începe la ora 21:30.

ADVERTISEMENT