News

Lecția de bunătate care a impresionat o lume întreagă. O profesoară și-a donat un rinichi unui băiețel pe care nu îl cunoștea, salvându-i viața

O femeie și-a donat un rinichi unui băiețel pe care nu îl văzuse niciodată. Profesoara este mamă a doi copii, pe care îi crește singură.
15.03.2024 | 09:03
Lectia de bunatate care a impresionat o lume intreaga O profesoara sia donat un rinichi unui baietel pe care nu il cunostea salvandui viata
O profesoară și-a donat un rinichi unui băiețel pe care nu îl cunoștea. colaj Fanatik/ Foto captură CBS News
ADVERTISEMENT

O profesoară a impresionat o lume întreagă printr-o lecție de bunătate, după ce a donat un rinichi unui copil pe care nu îl cunoștea. Băiețelul avea o afecțiune genetică rară, din cauza căreia a fost diagnosticat și cu insuficiență renală, la câteva luni.

O profesoară și-a donat un rinichi unui copil pe care nu îl văzuse niciodată

Doi părinți din Texas s-au confruntat cu o situație dureroasă, după ce bebelușul lor, Baer Sobieralski s-a născut cu o boală genetică rar întâlnită. Povestea a devenit și mai dramatică, atunci când au aflat că băiețelul suferă și de insuficiență renală.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă au primit-o înainte ca Baer să împlinească un an. Băiețelul a fost pus pe o listă de așteptare pentru un transplant de rinichi, deoarece niciun membru al familiei nu era compatibil pentru a dona organul.

Așteptarea era cruntă pentru părinți, așa că au decis să facă public cazul copilului. Au cerut ajutorul comunității, sperând că apelul disperat va fi auzit de un om bun. Povestea micuțului a impresionat-o pe Jane Callahan, o profesoară de școală primară din Texas.

ADVERTISEMENT

Ea a luat legătura cu familia, spunând că vrea să-și doneze unul dintre rinichi băiețelului. Deși nu îl cunoștea, profesoara nu a stat pe gânduri nici măcar o clipă și a decis să ajute la salvarea vieții copilului.

„A fost unul dintre cele mai profunde momente din viața mea”

Cazul lui Baer Sobieralski a emoționat-o, mai ales că și ea este mama a doi copii, pe care îi crește singură. „Fără un donator viu pregătit, am fi putut pierde mult timp”, a transmis tatăl băiețelului, Keith Sobieralski, potrivit CBS News.

ADVERTISEMENT

Bunătatea femeii care a hotărât să doneze un rinichi băiețelului lor i-a impresionat pe părinți. „A fost unul dintre cele mai profunde momente din viața mea”, a spus Mallory Sobieralski, mama micuțului operat.

La scurt timp, intervenția a fost planificată. Operația de transplant a avut loc la Spitalul de Copii din Texas, Houston, în luna decembrie a anului trecut. Din fericire, totul s-a încheiat cu succes.

ADVERTISEMENT

Atât băiețelul, cât și profesoara care i-a donat un rinichi, au trecut cu bine de această intervenție. Acum, Baer Sobieralski are doi ani și se recuperează. Între cele două familii s-a creat o legătură puternică. Jane Callahan îl vizitează deseori pe băiețelul, care acum, are o șansă la viață prin prisma gestului de generozitate al femeii.

ADVERTISEMENT
Tags: