News

Legătura neștiută dintre pilotul submersibilului Titan și cei doi soți care au murit îmbrățișați pe Titanic. Destin tragic tras la indigo

Wendy Rush, descendenta unui cuplu celebru de pe Titanic, este soția fondatorului Ocean Gate, care a pierit în apropierea epavei.
23.06.2023 | 09:26
Legatura nestiuta dintre pilotul submersibilului Titan si cei doi soti care au murit imbratisati pe Titanic Destin tragic tras la indigo
Soția fondatorului OceanGate, ruda celebrilor pasageri de pe Titanic. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Wendy Rush, căsătorită cu Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate și pilot al submersibilului Titan, a fost identificată drept stră-strănepoata lui Isidor și Ida Straus, un celebru cuplu de pasageri care și-a pierdut viața la bordul navei Titanic în 1912. Wendy Rush, director de comunicare la OceanGate, a vizitat personal epava Titanicului de trei ori, după cum relatează The Guardian.

Soția directorului OceanGate, ruda pasagerilor de pe Titanic

Potrivit The New York Times, Isidor și Ida Straus erau doi pasageri din clasa întâi și se numărau printre cei mai bogați oameni la bordul Titanicului. În momentul dezastrului, supraviețuitorii au mărturisit că l-au văzut pe Isidor refuzând un loc pe o plută de salvare, în timp ce Ida a declarat că nu va părăsi nava fără soțul ei.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost observați ținându-se de mână pe puntea Titanicului în timp ce acesta se scufunda, o scenă care a fost recreată în filmul regizat de James Cameron în 1997. Cadavrul lui Isidor Straus a fost găsit pe mare două săptămâni mai târziu, în timp ce rămășițele Idei Straus nu au fost niciodată recuperate. Descoperirea legăturii de rudenie dintre Wendy Rush și cuplul Straus a adus o nouă dimensiune emoțională călătoriei sale în explorarea epavei Titanicului.

OceanGate, compania condusă de soțul său, se specializează în expediții de scufundări la adâncimi mari, inclusiv la epave celebre. Wendy Rush a avut privilegiul de a explora personal epava Titanicului de trei ori, participând astfel la păstrarea memoriei evenimentelor tragice și la înțelegerea istoriei acestui monument al navigației.

ADVERTISEMENT

Povestea Wendy Rush reprezintă o legătură fascinantă între prezent și unul dintre cele mai cunoscute dezastruri maritime din istorie. Descendența ei din cuplul Straus adaugă o notă personală și emoționantă explorărilor epavei Titanicului, contribuind la perpetuarea amintirii celor care și-au pierdut viața în această tragedie maritimă remarcabilă.

Sfârșit tragic pentru echipajul submarinei Titan

În urma căutărilor intense desfășurate timp de patru zile, Garda de Coastă a SUA a anunțat descoperirea unor rămășițe în zona de căutare în apropierea epavei celebrului Titanic. Acestea sunt considerate a fi resturi ale submarinului Titan, care a dispărut recent în adâncurile Atlanticului, iar informațiile oferite ridică îngrijorări cu privire la soarta celor cinci membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Pazei de Coastă au confirmat că resturile descoperite sugerează că submarinul Titan ar fi suferit o implozie, ceea ce ar explica dispariția acestuia. Echipa de căutători a observat semnele distrugerii și presiunii extreme în jurul resturilor, relevând o posibilă defecțiune tehnică majoră.

Familiile celor cinci membri ai echipajului, care se aflau la bordul submarinului Titan, au fost notificate cu privire la descoperirea tragică. În acest moment, autoritățile continuă investigațiile pentru a determina cauza exactă a imploziei și circumstanțele în care a avut loc.

ADVERTISEMENT

”Azi dimineață, un vehicul de căutare a descoperit coada submarinului la 500 m distanță de Titanic. Robotul a descoperit și alte resturi. Experții au spus că aceste obiecte se potrivesc cu cele ale obiectului pierdut. Imediat, am notificat familiile.

În numele Pazei de Coasă, vreau să-mi exprim condoleanțele pentru familiile membrilor echipajului”, a spus un reprezentant al Pazei de Coastă a SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: