News

Legea prevenirii separării copilului de familie, votată în Senat. Gabriela Firea: ”Toți copiii vulnerabili vor fi în atenția autorităților”

Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului şi egalității de șanse, a anunțat, marți, că Legea prevenirii separării copilului de familie a fost votată în Senat.
07.03.2023 | 10:33
Legea prevenirii separarii copilului de familie votata in Senat Gabriela Firea Toti copiii vulnerabili vor fi in atentia autoritatilor
Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, proiect finanţat cu 50 de milioane de euro din PNRR, anunță ministrul Gabriela Firea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 11 ianuarie 2023, proiectul de lege privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie, promovat încă de anul trecut de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi asumat de România în PNRR, era aprobat în şedinţă de Guvern.

Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, proiect finanţat cu 50 de milioane de euro din PNRR, anunță ministrul Gabriela Firea

Între timp, actul normativ a ajuns și în Parlament. La începutul acestei săptămâni, proiectul a trecut de Senat. Aleșii au aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie. Anunțul a fost făcut, marți, pe Facebook, de ministrul familiei, tineretului şi egalității de șanse, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

”Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Urmează votul colegilor din Camera Deputaților.

Am votat alături de alți 93 de senatori pentru ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, a scris ministrul social-democrat.

Observatorul Naţional al Copilului, prima bază de date cu informații despre toţi copiii vulnerabili din România

Gabriela Firea mai spune că, potrivit proiectului, Observatorul Naţional al Copilului va deveni prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România. De asemenea, autorităţile locale vor primi finanţarea suplimentară în funcţie de numărul copiilor înscrişi în Observator.

ADVERTISEMENT

“În plus, înfiinţăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învăţător, până la reprezentanţi ai societăţii civile din România.

În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR”, mai spune Firea.

ADVERTISEMENT

E important de precizat, spune aceeași Gabriela Firea, că primăriile din țară încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizaţii acreditate ca furnizori de servicii sociale. ”Îi asigur pe toţi primarii că suntem la dispoziţia lor pentru orice fel de întrebare şi că avem resursele necesare”, mai spune oficialul.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!