Life

Leguma din România care are proprietăți miraculoase. Prea puțini o bagă în seamă, deși prețul ei este ridicol de mic

Leguma din România care are numeroase proprietăți pentru sănătate. Puțini oameni o consumă, chiar dacă nu este deloc scumpă.
31.10.2023 | 11:33
Leguma din Romania care are proprietati miraculoase Prea putini o baga in seama desi pretul ei este ridicol de mic
Leguma din România care are multiple beneficii pentru sănătate. Foto: Unsplash/ Randy Fath
ADVERTISEMENT

O legumă minune se găsește în România, dar puțini sunt cei care o consumă. Costă doar câțiva lei, se poate cumpăra de la piață sau din supermarketuri și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Leguma minune care se găsește peste tot în România

Din cele mai vechi timpuri, există legende conform cărora sfecla roșie este un adevărat aliment minune și asta datorită proprietăților sale vindecătoare în tratarea bolilor de sânge, a celor hepatice sau chiar a tumorilor.

ADVERTISEMENT

Leguma se găsește peste tot în România, costă doar câțiva lei și poate fi consumată pe tot parcursul anului, chiar și în sezonul rece. De altfel, ea poate fi mâncată atât în stare crudă, cât și în diferite mâncăruri.

Totuși, cercetările specialiștilor au demonstrat că atunci când este fiartă, sfecla roșie, considerată un înlocuitor pentru carne,  își pierde o mare parte din proprietățile nutritive și curative.

ADVERTISEMENT

Dar pentru a te bucura de efectele pe care le are asupra organismului, specialiștii recomandă consumul zilnic de sfeclă roșie crudă, în cantitate de 100-150 de grame.

Ce proprietăți are leguma

Cât despre prorietățile „magice” ale sfeclei, de menționat este că aceasta conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale, necesar pentru echilibrul organismului. Mai are și  vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf, după cum notează medcenter.ro.

ADVERTISEMENT

Betacianina pe care o are în componență previne și tratează una dintre cele mai de temute boli ale zilelor noastre, cancerul. Totodată, sflecla roșie protejează ficatul și ajută la regenerarea acestuia.

Betadina are efect relaxant și contribuie la tratarea depresiei. Consumul acestei legume scade tensiunea arterială și îmbunătățește funcționare a miocardului, țesutul muscular al inimii.

ADVERTISEMENT

Totodată, acest aliment stabilizează nivelul glicemiei în sânge, are efect diuretic și este indicată persoanelor anemice deoarece este bogată în fier, magneziu și vitamine care contribuie la formarea globulelor roșii.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor