Life

Leguma din România care are de două ori mai mult fier decât carnea roșie și somonul. Costă doar 6 lei și vindecă o mulțime de boli. Puțini români o mai includ în meniu

Leguma din România care conține de două ori mai mult fier decât carnea de vită și inclusiv decât somonul. Costă doar 6 lei și vindecă o mulțime de boli!
28.10.2023 | 14:00
Leguma din Romania care are de doua ori mai mult fier decat carnea rosie si somonul Costa doar 6 lei si vindeca o multime de boli Putini romani o mai includ in meniu
Leguma din România care are de două ori mai mult fier decât carnea roșie și somonul. Foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Leguma din România care are de două ori mai mult fier decât carnea roșie și somonul. Și prețul este unul extrem de atractiv, chiar dacă pare că a fost uitată de români în bucătărie.

Leguma din România care are de două ori mai mult fier decât carnea roșie și somonul

Această legumă este una de care pare că românii au uitat și nu a mai includ în meniul lor. Costă foarte puțin, doar 6 RON, și este cunoscută pentru proprietățile sale. Spanacul conține de două ori mai mult fier decât carnea roșie și decât somonul.

ADVERTISEMENT

Spanacul este una dintre legumele care ne poate da cantitatea necesară de fier, la fel și sfecla sau varza kale. Aceste legume pot să ne asigure chiar și 30% din necesarul zilnic de fier.

Conform Oanei Cuzino, trei căni de spanac au 18 mg de fier. Această cantitate este suficientă pentru necesarul zilnic de fier.

ADVERTISEMENT

”Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye marinarul – conțin foarte mult fier. 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne”, spune Oana Cuzino, pe doc.ro.

ADVERTISEMENT

De ce să mănânci spanac mai des

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier, calciu și magneziu. Așadar sunt și alte beneficii pe lângă fierul pe care acesta îl conține.

Datorită conținutului ridicat de vitamina K și calciu, spanacul poate contribui la menținerea sănătății oaselor. Conține luteină și zeaxantină, doi carotenoizi care susțin sănătatea ochilor.

ADVERTISEMENT

Spanacul conține potasiu și magneziu, care contribuie la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. De asemenea, acidul folic din spanac poate ajuta la reduce riscul crescut de boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT