Cu toții știm că o dietă echilibrată este cheia unui organism sănătos. În ultima vreme, din ce în ce mai mulți români se îndreaptă către consumul de legume, tocmai în ideea de a topi kilogramele în plus. Însă, ceea ce nu știu mulți este că unele legume pot fi mai periculoase decât ciocolata.
De obicei, se spune că legumele fac adevărate minuni atunci când vrem să începem o dietă. Sunt recomandate a fi consumate de către persoanele care vor să topească anumite kilograme în plus sau, pur și simplu, vor să se simtă mai bine.
Totuși, nu toate legumele ajută la slăbit. Există unele dintre ele care, contrat așteptărilor, îngrașă mai mult decât consumul de ciocolată. Deși pare greu de crezut, una dintre aceste legume este extrem de populară în rândul românilor.
Fasolea boabe, căci despre ea este vorba, este o legumă care nu face deloc echipă bună cu dorința românilor de a slăbi. De obicei, aceasta este consumată în post, iar cei care se așteptau să aibă mai puține kilograme după această perioadă, vor avea parte de o surpriză neplăcută.
Fasolea boabe nu ajută deloc la topirea kilogramelor în plus, ci din contră. Aceasta are o conținut ridicat de calorii, iar rezultatele consumului ei regulat se pot vedea pe cântar.
Potrivit medicilor nutriționiști, consumul de fasole reprezintă 15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Cu alte cuvinte, fasolea boabe poate fi inamicul numărul 1 al dietelor.
Tot medicii specialiști mai spun că, de cele mai mult ori, fasolea boabe este mai ”păcătoasă” decât ciocolata. Pentru a evita situațiile în care ne îngrășăm din cauza ei, trebuie să luăm în calcul variantele mult mai sănătoase de preparare a ei.
Una dintre cele mai populare, dar și cel mai ușor de gătit este fasolea bătută. Aceasta are mai puțini calorii, ceea ce o face extrem de benefică în diete. Însă, chiar și așa, aceasta trebuie introdusă treptat și cu măsură în noul regim alimentar.
Fasolea este o legumă extrem de populară și de consumată de către români datorită beneficiilor ei pentru organism. Aceasta este extrem de bogată în vitamine, precum B, C, E și K, dar și în minerale esențiale pentru organism.
Pe lângă faptul că are o mulțime de beneficii, fasolea este și una dintre cel mai versatile legume din bucătărie. Aceasta poate fi pregătită în diverse moduri și toate la fel de delicioase.