Leguma despre care vorbim s-a dovedit a fi cu adevărat specială. Cercetătorii au aflat că pe lângă faptul că e bogată în vitamine și în minerale, ea poate să ne protejeze de boli grave, inclusiv de cancer.
Legumele și fructele au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Câte persoane au însă o dietă care să le conțină? Leguma aceasta poate face minuni pentru sănătate, deși mulți români o evită.
Conopida este cea despre care vorbim. Se poate prepara în diferite moduri. Ea poate deveni piure, ori blat de pizza și de asemenea, poate fi murată, sau adăugată în salate.
Dincolo de acest lucru, conopida este o bombă de vitamine și de minerale. Spre exemplu, o ceașcă de conopidă poate să ne furnizeze mai bine de 75% din cantitate necesară de vitamina C, arată Departamentul de Agricultură al SUA.
Iar vitamina C știm deja că e benefică pentru sistemul nostru imunitar, arată Health. Leguma mai conține însă și vitamina K, care ajută la sănătatea oaselor, vitamina B, dar și fosfor, magneziu, alături de potasiu.
Studiile au demonstrat că dacă este consumată zilnic, conopida poate stimula memoria. De asemenea, reduce inflamația. Leguma este bogată și în antioxidanți, care contracarează stresul oxidativ.
Astfel, consumată regulat, ea poate să ofere protecție în fața anumitor boli cronice. Și în același timp ne dă și o stare de bine, astfel că merită să o adăugăm în dieta noastră pentru a vedea diferența.
În ciuda beneficiilor pe care le are însă, conopida nu este chiar atât de ”adorată” de anumite persoane. Academia de Nutriție și Dietetică arată că marea majoritate a oamenilor nu prea o consumă.
Acum însă, odată ce îi cunoaștem beneficiile, poate ne schimbăm părerea. Trebuie menționat faptul că ea poate fi consumată fie coaptă la cuptor, fie crudă în salate. De asemenea, poate fi făcută orez, ori piure, sau inclusă în alte rețete, în funcție de preferințe.