Life

Leguma pe care e bine să o mănânc zilnic. Românii o evită deși e o bombă de vitamine și ne ferește de boli grave

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic e o bombă de vitamine și de minerale. Mai mult de atât, ea te ferește de boli grave.
20.01.2024 | 07:00
Leguma pe care e bine sa o mananc zilnic Romanii o evita desi e o bomba de vitamine si ne fereste de boli grave
Leguma pe care e bine să o mănânc zilnic. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Leguma despre care vorbim s-a dovedit a fi cu adevărat specială. Cercetătorii au aflat că pe lângă faptul că e bogată în vitamine și în minerale, ea poate să ne protejeze de boli grave, inclusiv de cancer.

Leguma pe care e bine să o mănânc zilnic

Legumele și fructele au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Câte persoane au însă o dietă care să le conțină? Leguma aceasta poate face minuni pentru sănătate, deși mulți români o evită.

ADVERTISEMENT

Conopida este cea despre care vorbim. Se poate prepara în diferite moduri. Ea poate deveni piure, ori blat de pizza și de asemenea, poate fi murată, sau adăugată în salate.

Dincolo de acest lucru, conopida este o bombă de vitamine și de minerale. Spre exemplu, o ceașcă de conopidă poate să ne furnizeze mai bine de 75% din cantitate necesară de vitamina C, arată Departamentul de Agricultură al SUA.

ADVERTISEMENT

Iar vitamina C știm deja că e benefică pentru sistemul nostru imunitar, arată Health. Leguma mai conține însă și vitamina K, care ajută la sănătatea oaselor, vitamina B, dar și fosfor, magneziu, alături de potasiu.

Beneficiile pe care le are consumul regulat de conopidă

Studiile au demonstrat că dacă este consumată zilnic, conopida poate stimula memoria. De asemenea, reduce inflamația. Leguma este bogată și în antioxidanți, care contracarează stresul oxidativ.

ADVERTISEMENT

Astfel, consumată regulat, ea poate să ofere protecție în fața anumitor boli cronice. Și în același timp ne dă și o stare de bine, astfel că merită să o adăugăm în dieta noastră pentru a vedea diferența.

În ciuda beneficiilor pe care le are însă, conopida nu este chiar atât de ”adorată” de anumite persoane. Academia de Nutriție și Dietetică arată că marea majoritate a oamenilor nu prea o consumă.

ADVERTISEMENT

Acum însă, odată ce îi cunoaștem beneficiile, poate ne schimbăm părerea. Trebuie menționat faptul că ea poate fi consumată fie coaptă la cuptor, fie crudă în salate. De asemenea, poate fi făcută orez, ori piure, sau inclusă în alte rețete, în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT