Life

Salata pe care trebuie să o ai pe masă de Crăciun și de Revelion. Vei uita de cea de boeuf

Rețeta de salata cu care îi vei da pe spate pe invitații de la masa de sărbători. Se prepară foarte ușor și este un adevărat deliciu în farfurie
10.12.2023 | 16:39
Salata pe care trebuie sa o ai pe masa de Craciun si de Revelion Vei uita de cea de boeuf
Rețeta care te va ajuta să uiți de clasica salată de boeuf Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până când gospodinele vor începe pregătirile pentru masa de Crăciun. Ca în fiecare an, de pe mese nu vor lipsi preparatele clasice, printre care și salata de bouef.

Noua rețetă care te va face să uiți de salata clasică de bouef

Salata de boeuf este una dintre cele mai populare salate din perioada sărbătorilor. Ușor de preparat, aceasta se află pe lista preferatelor de către gospodine. Rețeta ei clasică este una versatilă, iar timpul de prepare este unul destul de mic.

ADVERTISEMENT

Pentru gospodinele care vor să își surprindă invitații de la masa de sărbători, avem o rețeta uimitoare. Poate că acum este timpul să renunți la clasica salata de boeuf și să încerci ceva mai îndrăzneț.

Pentru preparatul care îi va face pe toți să se lingă pe degete nu ai nevoie de multe ingrediente. Noua salată ”vedetă” a sezonului se prepară cu 200 de grame de carne de porc, 3 ouă, 150 de grame de cașcaval și o conservă de porumb.

ADVERTISEMENT

Tot de pe lista ingredientelor nu trebuie să lipsească nici 3-4 căței de usturoi, 5 linguri de maioneză și clasicele piper și sare după gust.

Cât de simplu se prepară noua ”vedetă” a mesei de Crăciun și Revelion

Prepararea acestei salate nu este deloc una complicată. Pentru început, carnea se pune la fiert și se lasă la răcit. După aceea, se taie cubulețe. Același procedeu se repetă și în cazul ouălelor.

ADVERTISEMENT

După ce au fost tăiate în cubulețe, carnea și ouăle se pun împreună într-un bol. Deasupra lor se adăugă cașcavalul ras în prealabil. Peste acest amestec se adaugă și boabele din conserva de porumb.

Următorul pas este zdrobirea celor 3-4 căței de usturoi. După ce i-ai pisat bine de tot, se adaugă peste amestecul din bol, alături de sare, piper și maioneză.

ADVERTISEMENT

Pentru ca salata să fie una delicioasă, aceasta trebuie să stea la frigider cel puțin trei ore înainte de a fi consumată. Se poate servi simplă sau ca garnitură la un preparat.

De asemenea, se poate jongla cu rețeta aceasta de salată. Cei care nu preferă gustul picant, pot adăuga castravete proaspăt sau pătrunjel pentru o notă mult mai fresh.

ADVERTISEMENT