Life

Legume care se plantează în luna august în grădină. Lista secretă a unui grădinar cu experiență

Legume care se plantează în luna august în grădină. Poți să te folosești de această listă secretă a unui grădinar cu experiență!
07.08.2023 | 18:23
Legume care se planteaza in luna august in gradina Lista secreta a unui gradinar cu experienta
Legume care se plantează în luna august în grădină. foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sunt o mulțime de legume care se plantează în luna august în grădină. Iată o listă secretă a unui grădinar cu experiență pe care o poți folosi și tu.

Legume care se plantează în luna august în grădină

În luna august, în grădină putem să plantăm roșiile. Ele pot fi plantate doar într-un spațiu protejat, cum ar fi un solar. Acesta trebuie să fie și încălzit pe timp de iarnă pentru ca cultura ta să poată supraviețui.

ADVERTISEMENT

Tot în luna august se cultivă și fasolea. Pe aceasta puteți să o culegeți chiar la începutul toamnei, dacă o planteți devreme în august.

Ridichea neagră poate fi și asemănată în august și în circa o lună semințele pot să germineze. Ridichea nu rezistă la temperaturi mai mici de 10°C și recoltarea trebuie să se facă la circa trei-patru luni de la răsărire, adică în octombrie și noiembrie.

ADVERTISEMENT

Tot în luna august putem să plantăm broccoli, varză sau conopidă. Ele trebuie plantate din răsaduri și la toamnă putem să ne bucurăm de recoltă, scrie AgroIntel.

Tot în luna august alte legume care se plantează în grădină sunt salata verde și varza kale. În ce privește salata, este una dintre cele mai nepretențioase legume și rezistă bine la temperaturile mai reci.

ADVERTISEMENT

Ce alte legume mai pot fi puse în grădina la final de vară

Tot în luna august, grădinarii pot să planteze spanacul. Acesta ar trebui ferit de frig cu o mică seră și dacă este plantată acum poate să fie recoltat în octombrie.

Tot în august se plantează și sfecla roșie care poate fi recoltată la sfârșitul toamnei și ar trebui plantată cât mai timpuriu pentru a ne beneficia de rădăcina de sfeclă bine făcută.

ADVERTISEMENT

Napii sunt alte plante care pot fi puse în august. Deși multă vreme au fost folosite doar ca plante pentru animale, oamenii de știință au putut să îmbunătățească gustul napolui dar și varietatea soiurilor, astfel că încât gustul este mult mai bun acum și mulți oameni aleg să-l planteze în grădină.

ADVERTISEMENT
Tags: