Life

Calendar legume 2023. Cum să alegi perioada ideală pentru cultivare

Calendar legume pentru anul 2023. Cum să alegi perioada ideală pentru a cultiva diverse plante. Trucurile cunoscute de grădinarii pricepuți.
07.04.2023 | 13:00
Calendar legume 2023 Cum sa alegi perioada ideala pentru cultivare
Calendar legume 2023. Perioada ideală de cultivare pentru fiecare legumă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Calendar legume 2023. Cum să alegi perioada ideală pentru cultivare în funcție de leguma pe care vrei să o pui în pământ în acest an.

Calendar legume 2023. Perioada ideală de cultivare pentru fiecare legumă

Orice pasionat de grădinărit trebuie să cunoască acest calendar, pentru că așa va avea succesul recoltelor sale. În ianuarie tot ce poți să faci ține de aplicarea îngrășămintelor.

ADVERTISEMENT

Din februarie începe munca, iar atunci poți semăna legume care răsar mai greu sau care durează mai mult până să fie gata de pus pe masă. Este perioada pentru morcov, pătrunjel, ridichi de luna, ceapă, usturoi, leuștean, salată, mazăre sau spanac.

Tot în februarie sau chiar la început de martie poți să semeni ceapă, arpagicul, ridichile, morcovul, mărarul, leușteanul sau mazărea. Tot acum se pun în pământ cartofii timpuri sau varza timpurie.

ADVERTISEMENT

Luna aprilie este cea în care pasiona de grădinărit pot să cultive ridichi de vară, cartofi timpurii sau dovlecei. Tot acum, de la jumătatea lunii încolo, se mai pot semăna pepene verde sau pepene galben și roșiile sau dovleacul de copt. Și guliile sau conopida se pun tot acum în pământ, scrie cumsa.ro.

În mai se seamănă castraveții, ardei, vinete sau roșii, iar după jumătatea lunii se pot pune porumbul dulce sau fasolea verde. În iunie, calendarul de legume pentru 2023, arată că putem semănă varză, gulii sau andive, dar și varza de toamnă, mărar sau sfeclă roșie, după 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Ce mai arată calendarul de legume pentru 2023

În iulie mai avem șansa de a pune cartofi de toamnă, varză de toamnă, ridichi de iarnă sau spanac, dar acestea două spre finalul lunii.

În august, calendarul de legume 2023 arată că mai putem semăna măcriș, ceapa verde de iarnă, spanac. Din septembrie, poți să semeni salata de iarnă, dar și ceapă verde de iarnă.

ADVERTISEMENT

Grădinarii de succes pot să semene în octombrie lobodă, usturoi verde sau ceapă pentru producție de primăvară. Acum se recoltează mare parte din legume.

Este momentul să recoltezi ardeii, varza de toamnă și morcovul, păstârnacul ori țelina. Din noiembrie temperaturile scad și nu prea ai mare lucru de făcut, așa că te poți odihni.

ADVERTISEMENT
Tags: