Life

Legumele și fructele cu care poți da lovitura dacă le plantezi în grădina ta. Sunt rare și foarte apreciate de consumatori

Legumele și fructele care îți aduc bani frumoși. Sunt unice, iubite de oameni și foarte ușor de îngrijit în curtea casei tale.
16.04.2023 | 07:01
Legumele si fructele cu care poti da lovitura daca le plantezi in gradina ta Sunt rare si foarte apreciate de consumatori
Legumele și fructele care îți aduc bani frumoși. Sunt unice, iubite de oameni și foarte ușor de îngrijit în curtea casei tale. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Legumele și fructele cu care poți da lovitura dacă le plantezi în grădina ta. Sunt rare și foarte apreciate de consumatori. Merită să le ai în curte, mai ales dacă te numeri printre persoanele pasionate de agricultură.

Legumele și fructele care îți aduc bani frumoși. Sunt unice, iubite de oameni și foarte ușor de îngrijit în curtea casei tale

Printre legumele și fructele care îți aduc bani frumoși se află căpșunile albe. Sunt unice, iubite de oameni și foarte ușor de îngrijit dacă dispui de o seră sau de o curte spațioasă. Acestea sunt rare, exotice și provin din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Gustul lor este similar cu cel al ananasului, în timp ce dimensiunile sunt mai mici decât cele ale căpșunilor obișnuite. Tufele sale sunt dezvoltate și ajung la o înălțime de 20-25 cm, în timp ce frunzele sunt verde-închis și ușor încrețite. Sunt un soi timpuriu, recoltarea având loc în lunile mai – iunie.

O altă plantă cu care poți da lovitura este zmeura aurie care se coace undeva spre sfârșitul lui iunie și începutul lui septembrie. Are o formă conică și cântărește circa 10 grame, grădinarii plantând-o în locuri însorite sau parțial umbrite.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca aceste fructe să fie ferite de vânt puternic și excese de apă. În plus, este un soi foarte ușor de întreținut și productiv, aspectul său fiind unul deosebit. La fel se întâmplă și în cazul lui achocha care face parte din familia cucurbitaceelor.

Căpșuni albe și zmeură aurie
Căpșuni albe și zmeură aurie. Sursa foto: ecapsuni.ro / gradinamax.ro. Colaj: Fanatik

Se dezvoltă foarte bine alături de castravete și dovleac, fiind o plantă cultivată de incași în America de Sud. Fructele au o formă ciudată, precum a imineilor, iar gustul este asemănător cu cel al unui castravete.

ADVERTISEMENT

Conform plantura.garden, acestea se plantează când au sub 2 cm și sunt încă moi. Prima oară se țin în casă și abia apoi se sădesc în grădină. Numit și castravete bolovian, acesta atinge la maturitate o dimensiune de 5 cm, pielița este ațoasă, iar semințele trebuie înlăturate.

Fructe și legume exotice unice, dar delicioase

Cucamelonul sau castravetele mexican este o altă plantă pe care grădinarii aleg să o sădească tot mai des în ultima perioadă. Acesta reprezintă o combinație între castravete și pepene, este acid și are un gust specific citricelor.

ADVERTISEMENT

Dimensiunea sa este la fel ca a boabelor de strugure, în timp ce exteriorul amintește de pepenele verde. La interior este similar cu un castravete. Se cultivă în general în Statele Unite ale Americii și se dezvoltă precum vița de vie.

Se plantează de obicei primăvara și se culege atunci când fructele ajung cât niște boabe de strugure mari. Totodată, planta nu este deloc pretențioasă dacă are temperatura necesară pentru a se dezvolta și spațiu suficient.

Achocha și cucamelon
Achocha și cucamelon. Sursa foto: plantura.garden / noshingwiththenolands.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes...
Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes neaşteptat
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare, veste importantă pentru toți șoferii
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare, veste importantă pentru toți șoferii
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a...
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a fost betonată de autorități