Sport

Leo Messi, pus la zid după primul meci în care a jucat cu numărul 10 la PSG: ”Este o umbră”

Leo Messi a venit în vară la PSG și a ales să joace cu 30 pe tricou, dar la meciul cu Nice din Cupa Franței a purtat pentru prima dată numărul 10 în absența lui Neymar.
01.02.2022 | 10:11
Leo Messi pus la zid dupa primul meci in care a jucat cu numarul 10 la PSG Este o umbra
Leo Messi a venit în vară la PSG și a ales să joace cu 30 pe tricou, dar la meciul cu Nice din Cupa Franței a purtat pentru prima dată numărul 10 în absența lui Neymar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Parizienii au ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei, după ce au fost învinși de Nice la penalty-uri.

Superstarul argentinian a avut o evoluție modestă, singurul moment în care a ieșit la rampă fiind când a transformat o lovitură de departajare.

ADVERTISEMENT

De ce a purtat Leo Messi numărul 10 în meciul PSG – Nice

Principala atracție a serii pe Parc des Princes a fost faptul că Lionel Messi a îmbrăcat pentru prima dată de la venirea sa la PSG tricoul cu numărul 10, cel care îi aparţine de drept brazilianului Neymar, dar care este indisponibil în acest moment din cauza unei accidentări.

Acest lucru a fost posibil datorită regulamentului din Cupa Franței, care îi obligă pe titulari să poarte numere de la 1 la 11. Însă nici măcar revenirea la numărul care l-a făcut celebru la Barcelona nu l-a ajutat pe Messi să facă un meci bun.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a avut o prestație mai mult decât modestă, iar presa franceză nu a ezitat să-l critice încă o dată, considerând că se implică foarte puțin în jocul formației pregătite de Mauricio Pochettino și lasă impresia că nu este deloc fericit.

Francezii pun evoluția modestă pe lipsa pregătirii

”Lionel Messi, o umbră a lui”, a titrat cotidianul Le Parisien, care i-a acordat nota 4,5 pentru evoluția din meciul cu OGC Nice, care a făcut ca PSG să rateze un prim obiectiv în acest sezon.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă a purtat numărul său favorit, în absența lui Neymar, argentinianul a fost dezamăgitor luni seară, într-un meci în care nu a reușit să fie decisiv. Zecele i se potrivește foarte bine, dar ‘numărul sacru’ nu l-a ajutat.

După o lună în care a stat departe de teren din cauza Covid-19, fostul jucător al Barcelonei a jucat puțin contra lui Reims, dar încă nu a apucat să își recapete ritmul fulger care îl făcea atât de puternic pe spații mici sau în jocul de tranziție”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Messi lasă impresia că vrea să se întoarcă la Barcelona

Presa spaniolă a scris în urmă cu câteva zile că familia fotbalistului nu s-a acomodat la Paris, iar soția Antonela Roccuzzo îl presează să se întoarcă pe Camp Nou. Bunul său prieten Dani Alves, revenit de curând la gruparea catalană,  a alimentat și mai mult zvonurile cu privire la o întoarcere a lui Messi la Barca spunând că îl așteaptă să se întoarcă în Spania.

După apariția acestor zvonuri, cotidianul francez Le Parisien, apropiat de clubul PSG, a publicat un amplu material cu superstarul argentinian în care arată că acesta s-a adaptat perfect la noua sa viață și este încântat de tot ce i se întâmplă în noua sa aventură.

Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână, Messi a surprins pe toată lumea. Argentinianul a făcut o deplasare scurtă la Barcelona și a luat masa împreună cu antrenorul Xavi Hernandez și cu foștii săi colegi Sergio Busquets și Jordi Alba, alimentând și mai multe bârfele ca ar urma să se întoarcă pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT