Sport

Leo Messi, pe podium în topul jucătorilor din 2023! Haaland, marele câştigător

Lionel Messi a prins podiumul în topul celor mai buni fotbaliști din 2023, în timp ce rivalul Cristiano Ronaldo nu a fost inclus nici măcar în primii 10 jucători ai planetei.
30.12.2023 | 11:21
Leo Messi pe podium in topul jucatorilor din 2023 Haaland marele castigator
Leo Messi, pe podium în topul jucătorilor din 2023! Haaland, marele câştigător
ADVERTISEMENT

Cel mai bun fotbalist din 2023, conform topului alcătuit de IFFHS, Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului, este Erling Haaland. Norvegianul a reușit 50 de goluri și o triplă istorică alături de Manchester City, mai exact campionatul, cupa și Champions League, astfel că este considerat fără prea mari dubii cel mai bun jucător al anului.

Leo Messi, pe podium în topul jucătorilor din 2023!

Haaland a adunat 208 puncte în clasament, aproape dublu față de ocupantul locului secund, Kylian Mbappe (105 puncte). Lionel Messi a ocupat locul al 3-lea în clasament, fiind urmat de Rodri, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Harry Kane, Bernardo Silva, Vinicius și Lautaro Martinez. În stilul caracteristic, Cristiano Ronaldo a făcut haz de necaz și a ironizat acest top.

ADVERTISEMENT

Mai exact, CR7 a răspuns cu 4 emoticoane în care se amuză de această situație, probabil un protest al portughezului. Cu siguranță Cristiano Ronaldo este deranjat că performanțele sale de la arabi sunt ignorate de statisticieni, asta în condițiile în care a reușit 53 de goluri pentru Al Nassr și Portugalia în 58 de meciuri, la cei 38 de ani ai săi.

Reacția lui Cristiano Ronaldo a venit la o postare a cotidianului lusitan A Bola, care prezenta topul anului 2023. Fanii lui Ronaldo au ieșit din nou la atac și comentariul lui CR7 a strâns peste 100.000 de aprecieri, mult mai mult decât postarea în sine. Între timp, Lionel Messi a impresionat pe toată lumea după ce a făcut un cadou mai puțin așteptat.

ADVERTISEMENT

Concret, argentinianul i-a dăruit un tricou al echipei Inter Miami lui Valeri Zalujnîi, șeful armatei ucrainene. În acest demers ar fi fost implicat Sergiy Kryvtsov, un coechipier al argentinianului, conform presei din Ucraina. Tricoul cu autograf a fost fotografiat de ucraineni, care au apreciat gestul și au prezentat trofeul pe X.

”I-am dat lui Valeri Zalujnîi un tricou semnat de Messi. Când eram în Miami, asistam de obicei la meciurile lui Inter Miami şi, datorită lui Sergiy Kryvtsov al nostru, am putut asista la antrenamente. Leo a semnat tricoul cu respect”, a scris producătorul de film Yuri Sapronov, cel care a intermediat transmiterea cadoului.

ADVERTISEMENT

Cât despre Cristiano Ronaldo, chiar dacă nu mai este considerat printre cei mai buni jucători de fotbal ai planetei, exceptând fanii CR7, portughezul a reușit să mai bifeze o nouă statistică personală, ajungând la meciul 1000 din cariera sa. S-a întâmplat în partida cu Al-Ittihad, unde a înscris o ”dublă” contra rivalilor din campionat.

Cristiano Ronaldo și-a început cariera la Sporting Lisabona, pentru care a bifat 33 de partide, după care a mers la Manchester United, unde a îmbrăcat tricoul ”diavolilor” de 346 de ori. În tricoul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo a evoluat în 438 de partide și a înscris 450 de goluri, într-o perioadă în care se duela an de an cu Lionel Messi pentru titlul de cel mai bun fotbalist al planetei.

ADVERTISEMENT

Pe final de carieră a plecat în Italia, la Juventus, reușind să bifeze și acolo 134 de partide, după care a strâns 49 de meciuri la arabi, într-un campionat modest, însă îngropat în bani. În total a atins, așadar, 1000 de meciuri la nivel de club, reușind să înscrie 744 de goluri și să câștige 34 de trofee. Așadar, un argument solid pentru cei care-l consideră cel mai mare fotbalist din istorie, la luptă cu Lionel Messi, Pele sau Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT