Sport

Leo Messi și Luis Suarez, show total și calificare în Champions Cup. Pe cine va înfrunta Inter Miami în sferturi

Leo Messi și Luis Suarez au făcut spectacol în victoria obținută de Inter Miami pe propriul teren cu Nashville, scor 3-1. Formația din Florida a obținut astfel calificarea în sferturile Champions Cup.
14.03.2024 | 10:06
Leo Messi si Luis Suarez show total si calificare in Champions Cup Pe cine va infrunta Inter Miami in sferturi
Inter Miami s-a calificat în sferturile de finală din Champions Cup. Cu Messi și Suarez marcatori. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter Miami este în sferturile de finală din CONCACAF Champions Cup, după 3-1 în manșa retur cu Nashville FC. Partida tur se încheiase la egalitate, scor 2-2. Returul de la Fort Lauderdale a fost decis de Luis Suarez și Leo Messi, atacul stelar al echipei pregătite de Gerardo Martino. VIDEO

Inter Miami, calificare în sferturile de finală din CONCACAF Champions Cup. Leo Messi și Luis Suarez au marcat cu Nashville

Inter Miami a trecut în avantaj încă din minutul 8, când Luis Suarez a finalizat elegant după o pasă sclipitoare de la Lionel Messi. Starul argentinian avea să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 22. A înscris cu un șut plasat din interiorul careului, din pasa lui Gomez.

ADVERTISEMENT

În repriza a doua, Luis Suarez și-a desăvârșit seara magică. A pasat excelent pentru 3-0, gol marcat de Taylor, în minutul 63. Nashville a înscris golul de onoare în minutul 90+2, prin Surridge. Inter Miami se califică, scor 5-3 la general.

În sferturile de finală din CONCACAF Champions Cup, Inter Miami va juca împotriva învingătoarei dintre Monterrey și Cincinnati. Mexicanii s-au impus cu 1-0 în tur, chiar în SUA, și pornesc ca mari favoriți la returul de pe propriul teren. Care va avea loc vineri dimineață, ora 4:15 a României.

ADVERTISEMENT

Inter Miami, adversar complicat în sferturile de finală din Champions Cup. Messi și Suarez vor înfrunta un fost star al lui Real Madrid

Monterrey este lider în campionatul Mexicului, în Clausura, cu 25 de puncte după primele 11 etape. Este una dintre marile favorite și în Champions Cup, competiție pe care a câștigat-o de cinci ori, ultima dată în 2021.

Monterrey are un lot evaluat de Transfermarkt.de la 95 de milioane de euro, chiar peste Inter Miami, care are 89 de milioane euro. Marea vedetă este spaniolul Sergio Canales, fost jucător al lui Real Madrid, evaluat în prezent la 11 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cincinnati are un lot evaluat la 45 de milioane de euro, iar vedeta ar fi argentinianul Luciano Acosta, MVP-ul MLS în 2022-2023. Este cotat la 8,5 milioane de euro. Cincinnati are cinci puncte din primele trei etape ale actualei ediții de MLS.

Alexandru Mățan s-a calificat și el în sferturile de finală din CONCACAF Champions Cup. Românul, gol crucial pentru Columbus Crew

Partidele tur din sferturile de finală ale CONCACAF Champions Cup sunt programate în perioada 2-4 aprilie, cu retururile urmând a se disputa o săptămână mai târziu, 9-11 aprilie. Semifinalele sunt pe 23-25 aprilie, turul, respectiv 9-11 mai, returul. Iar finala este programată pe 2 iunie.

ADVERTISEMENT

Se știu deja două dueluri din cadrul sferturilor de finală: Herediano (Costa Rica) – Pachuca (Mexic) și Columbus Crew (SUA) – UANL (Mexic). Columbus Crew este echipa lui Alexandru Mățan, care a și marcat un gol crucial pentru soarta calificării în competiție, contra lui Houston Dynamo. Mai sunt Inter Miami versus învingătoarea dintre Monterrey și Cincinnati, plus Club America (Mexic) versus învingătoarea dintre New England (SUA) și Alajuenense (Costa Rica). Americanii s-au impus 4-0 în tur și sunt ca și calificați în sferturi.

ADVERTISEMENT
Tags: