Sport

Leo Messi, în „11”-le ideal al lui Ronaldo. Cum arată echipa de vis a lui „Il Fenomeno”

Brazilianul Ronaldo a creat „11-le” ideal, format din legende ale sportului rege. Din el nu avea cum să lipsească octuplul „Balon de Aur” Leo Messi.
13.03.2024 | 17:37
Leo Messi in 11le ideal al lui Ronaldo Cum arata echipa de vis a lui Il Fenomeno
Leo Messi, în „11”-le ideal al lui Ronaldo. Cum arată echipa de vis a lui „Il Fenomeno”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ronaldo Nazario a ales care este, în opinia sa, cel mai bun prim „11” din istorie. Din echipa de vis a brazilianului nu lipsește Leo Messi.

Leo Messi, în „11”-le de vis al lui Ronaldo

Ronaldo Luis Nazario de Lima (47 de ani) este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Totuși, de-a lungul carierei, „Grăsuțul” a avut și colegi pe măsură. Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, fostul atacant a creat un prim „11” de vis, alcătuit din legende și staruri autohtone.

ADVERTISEMENT

Dublu câștigător al „Balonului de Aur”, Ronaldo l-a ales între buturi pe Gianluigi Buffon, goalkeeper italian care a câștigat zece titluri Serie A în cei 17 ani petrecuți la Juventus.

În defensivă, megastarul brazilian a ales să „joace” cu patru fundași, dintre care cei laterali i-au fost colegi la echipa națională cu care a cucerit titlul mondial în 2022. Este vorba despre Cafu, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro și Roberto Carlos. Cu ultimul, „R9” a fost coechipier și la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Pentru că a ales tactica 4-3-3, la mijlocul terenului, Ronaldo Nazario a ales un trio ultra ofensiv, format din Zinedine Zidane, Diego Armando Maradona și Pele. Atacul este unul cu adevărat stelar. Din trioul ofensiv nu putea lipsi însuși Ronaldo, flancat de Leo Messi și de Cristiano Ronaldo.

Primul „11” al lui Ronaldo: Buffon – Cafu, Maldini, Cannavaro, Roberto Carlos – Zidane, Maradona, Pele – Messi, Ronaldo, Cristiano Ronaldo

ADVERTISEMENT

Pe cine preferă brazilianul dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo

Printre curiozitățile jurnalstului de la Daily Mail care a discutat cu Ronaldo s-a aflat și clasica întrebare: „Messi sau Cristiano?” Fără să ezite, brazilianul a răspuns: „Messi”.

„Messi e de pe altă planetă. Și Ronaldo la fel, dar pe Messi îl văd ca fiind un jucător mai complet”. R9 a continuat: „Îmi place mai mult decât orice alt jucător. Tot ce face e extraordinar”, a adăugat „Il Fenomeno”.

ADVERTISEMENT

Laude și pentru Mbappe

Deși nu l-a nominalizat încă în echipa sa de vis, Ronaldo a vorbit și despre Kylian Mbappe, pe care îl așteaptă cu nerăbdare la Real Madrid. „Toată lumea e încântată de venirea lui Mbappe la Madrid.

E un jucător uimitor. Va fi unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cred că e o alegere foarte bună ca el să semneze cu Real Madrid. Cred că va câștiga în sfârșit Balonul de Aur dacă merge la Real.

Vom vedea ce se va întâmpla cu Mbappe la Madrid, dar sunt convins că el ne va mai încânta mult și bine în anii care vor veni”, a conchis Ronaldo.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota exclusivă NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Inter Miami - Nashville