News

Elevul care și-a înjunghiat profesoara vrea să revină la cursuri. Ce au decis judecătorii

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză vrea să revină la liceu, însă momentan tânărul are voie să iasă din casă doar pentru terapie.
06.09.2023 | 23:02
Elevul care sia injunghiat profesoara vrea sa revina la cursuri Ce au decis judecatorii
Elevul care și-a înjunghiat profesoara vrea să revină la cursuri. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Adolescentul de 16 ani vrea să meargă la psihoterapie, însă se află momentan în arest la domiciliu, astfel că totul depinde de bunăvoința judecătorilor, care în principiu sunt de acord. Concret, magistrații au considerat că tânărul e un pericol public pentru colegi și profesori, astfel că nu au fost de acord să-l lase pe acesta să-și reia cursurile.

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză vrea să revină la liceu

Atacul cu arma albă a avut loc la un colegiu de top din București, iar dascălul înjunghiat, profesoara de japoneză, a ajuns la spital. Din fericire rănile nu i-au pus viața în pericol, însă polițiștii au fost șocați după ce au stat de povești cu adolescentul atacator. Băiatul le-a spus că a simțit o nevoie inexplicabilă să omoare pe cineva, astfel că a fost solicitată imediat o expertiză psihiatrică.

ADVERTISEMENT

Rudele spun că băiatul era pasionat de desene animate japoneze extrem de violente, însă e neclar dacă acestea ar avea legătură directă cu tentativa de omor calificat din sala de clasă. Cert e că băiatul este cercetat acum pentru omiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, port şi folosirii fără drept a unui obiect periculos şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform Observatornews.ro, băiatul rămâne în arest la domiciliu, după ce inițial fusese arestat pentru 30 de zile. Elevul și-a atacat profesoara de la colegiul ”Ion Creangă”, în luna aprilie a acestui an. Anchetatorii stabileau atunci că tânărul și-a planificat în detaliu atacul, având ceva de împărțit cu profesoara.

ADVERTISEMENT

“La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară.

Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, au transmis procurorii.

ADVERTISEMENT

Cazul ajungea atunci inclusiv în atenția ministrului educației Ligia Deca, cea care a condamnat ferm atacul. ”Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ.

Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, transmiteau reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT

Potrivit FANATIK, profesoara s-a ales atunci cu o rană superficială, astfel că viața nu i-a fost pusă îjn pericol. ”În momentul de faţă, profesoara este conştientă şi cooperantă, iar starea sa de sănătate este stabilă. Este o plagă superficială care necesită sutură”, transmiteau medicii în acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags: