Sport

Lewis Hamilton, aproape să-şi prelungească acordul cu Mercedes! Ce salariu astronomic cere campionul mondial

02.07.2020 | 12:24
Lewis Hamilton aproape sasi prelungeasca acordul cu Mercedes Ce salariu astronomic cere campionul mondial
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton este, indiscutabil, pilotul numărul 1 din Formula 1, la ani lumină de restul competitorilor. Câștigător deja a șase titluri de campion mondial Lewis Hamilton mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul all time deținut de germanul Michael Schumacher.

Lewis Hamilton este unul dintre sportivii cu cel mai mare impact în Marea Britanie și nu numai. De curând el s-a implicat activ în mișcarea antirasistă Black Lives Matter, atacându-și colegii de circuit pentru faptul că nu sunt preocupați de acest aspect.

ADVERTISEMENT

Hamilton este cel mai bogat sportiv din Marea Britanie, cu o avere estimată la peste 240 de milioane euro și totodată cel mai bine plătit pilot din Formula 1, cu 40 de milioane euro pe sezon. Însă în această vară îi expiră înțelegerea cu Mercedes. Pe care dorește să o prelungească, dar în condițiile unei creșteri salariale.

Lewis Hamilton vrea să continue cu Mercedes, dar numai în condițiile impuse de el

Lewis va renegocia contractul cu Mercedes doar dacă i se vor accepta noile pretenții salariale. Hamilton vrea un salariu de 45 de milioane euro pentru a rămâne fidel actualului constructor.

ADVERTISEMENT

Celebra sa mașină Săgeata argintie o vrea vopsită în alb și negru. Hamilton a declarat că dacă va ajunge la acord cu Mercedes și acest lucru pare a fi foarte posibil vrea să devină recordul all time de titluri mondiale.

Îl poate egala în această vară pe Michael Schumacher

Hamilton a spus că îl respectă foarte mult pe Michael Schumacher și apreciază enorm rezultatele acestuia dar este convins că la 35 de ani are încă suficientă energie și ambiție nu doar pentru a-l egala pe german dar și de a trece înaintea lui.

ADVERTISEMENT

Britanicul a avut o perioadă mai puțin optimistă în timpul pandemiei, când a declarat că sunt zile în care pur și simplu nu mai are nici o tragere de inimă să mai iasă la antrenament și că se gândește să spună stop.

Anul viitor ar ataca primatul mondial all time

Însă vestea venită din partea șefilor Formulei 1, conform căreia acest sezon va avea loc începând din luna august i-a schimbat optica, mobilizându-l pentru obiectivul câștigării titlului cu numărul 7, practic neexistând un contracandidat de valoare.

ADVERTISEMENT

Acest sezon va fi unul cu foarte puține curse, exact cât să corespundă condițiilor regulamentare pentru a fi validat în calendarul competițional. Iar în 2021 Lewis Hamilton ar avea marea șansă de a prelua ștafeta de la Michael Schumacher.

ADVERTISEMENT