ADVERTISEMENT
News

LG iese definitiv de pe piața telefoanelor mobile. Ce urmează pentru posesorii de smartphone-uri

După ani de funcționare în pierdere, divizia de telefoane mobile a LG este închisă definitiv.
Autor: George Stanciu | 01.06.2021 | 13:59
LG iese definitiv de pe piața telefoanelor mobile. Ce urmează pentru posesorii de smartphone-uri
LG iese definitiv de pe piața telefoanelor mobile. Ce urmează pentru posesorii de smartphone-uri. Sursa foto: Dgokuavid, pixabay.com.

Telefoanele mobile de la LG aveau soarta pecetluită încă de acum câteva luni. Zvonuri despre decizia de acum au circulat în ultima vreme, iar compania însăși a confirmat în luna aprilie închiderea segmentului, după ce anterior infirmase aceste informații.

ADVERTISEMENT

Fanii smartphone-urilor au așteptat, în zadar însă, lansarea pe piață a telefonului rulabil de la LG. Odată cu data de 31 iunie, proiectul, la fel ca toate celelalte din portofoliul diviziei de telefonie mobilă, au intrat în istorie.

Aparent, un umăr limitat de telefoane rulabile, dar și din seria Velvet 2 Pro, au fost vândute exclusiv angajaților din Coreea de Sud.

”La final de mai, livrarea cantităților contractate cu companiile de telecomunicații este completă, iar producția se va încheia, conform calendarului”, arată LG Electronics într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Dizolvarea acestui segment de business este un proces ce a început acum ceva mai multă vreme, însă este unul anevoios.

Contractele pe care compania le avea cu diverși furnizori de servicii telecom trebuiau onorate, iar ultima dintre comenzile promise a fost efectuată pe 31 mai.

LG va oferi suport cumpărătorilor de telefoane și în următorii ani

Cu toate că noi telefoane de la LG nu vom mai vedea, încă mai sunt o mulțime de smartphone-uri ale brandului pe piață, iar multe din ele au și prețuri accesibile.

ADVERTISEMENT

Compania nu îi lasă cu ochii în soare pe cei care au cumpărat telefoane de la LG. Astfel, smartphone-urile premium produse după 2019 vor primi trei ani de update-uri software, așa cum s-ar fi întâmplat și în mod normal cu telefoanele.

Din fericire, nu doar clienții companiei se pot bucura de vești bune, ci și angajații. Astfel, odată cu închiderea diviziei de mobile, cei care lucrau în fabrică, pe linia de asamblare, nu își vor pierde locurile de muncă, notează phonearena.com.

ADVERTISEMENT

Majoritatea telefoanelor LG erau produse într-o singură fabrică din Vietnam. Aceasta va fi adaptată și va produce electrocasnice ale producătorului din Coreea de Sud, iar angajații vor putea continua să lucreze aici.

Din păcate, deși LG a încercat din răsputeri să (re)devină un nume relevant pe piața telefoanelor mobile, a fost mult prea dificil să lupte cu giganții Samsung și Apple. În mare parte din ultimii ani, compania a mers doar în pierdere pe partea de producție de telefoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!