News

PNL spune clar că îl vrea pe Nicolae Ciucă la Cotroceni. Ionuț Stroe: „Nu lezăm pe nimeni, să nu se interpreteze că supărăm anumite interese”

PNL vrea ca Nicolae Ciucă să ajungă la Cotroceni, discuțiile se vor relua după alegerile locale. Stroe: „Nu lezăm pe nimeni, să nu se interpreteze că lezăm anumite interese”
15.04.2024 | 21:14
PNL spune clar ca il vrea pe Nicolae Ciuca la Cotroceni Ionut Stroe Nu lezam pe nimeni sa nu se interpreteze ca suparam anumite interese
Ionuț Stroe spune că dreapta țării a dat mulți președinți / Foto: Facebook, Ionut Stroe
ADVERTISEMENT

Liberalii merg cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale din septembrie, a declarat, luni, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Discuții cu oprivire la această candidatură vor avea loc însă după alegerile locale din 9 iunie, a precizat el.

Întâi locale, apoi discuții despre prezidențiale

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, luni, că liberalii își doresc să meargă cu liderul partidului, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidențiale din septembrie, dar că s-a decis ca discuțiile despre candidatura lui Ciucă și despre alegerile prezidențiale să fie făcute după ce trec alegerile locale din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

„Am decis de comun acord să suspendăm orice fel de discuţii privind proiectarea viitorului politic, al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, pentru data de 10 iunie. După ce vom epuiza această etapă a alegerilor locale vom putea evident să ne aşezăm la masă şi să discutăm şi despre acest lucru”, a declarat Ionuţ Stroe, pentru Prima News.

Dreapta a dat mulți președinți

Stroe a subliniat că de cele mai multe ori președintele României a fost „dat” de zona de drepta politică a țării și că PNL își dorește firesc ca Nicolae Ciucă să ajungă la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

„Noi, liberalii, gândim tot timpul pe termen lung, avem şi dorim să reconfirmăm faptul că preşedintele în această ţară a fost dat de zona de dreapta în cele mai multe dăţi şi ne dorim evident ca preşedintele Ciucă să meargă la Cotroceni. (..)

Nu lezăm pe nimeni, să nu se interpreteze că supărăm, lezăm anumite interese. Probabil şi social-democraţii susţin candidatul lor. Noi, în mod evident ne-am dori ca un proiect comun să includă propunerea candidatului Nicolae Ciucă”, a spus Ionuţ Stroe.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că nu există încă o decizie a Coaliției pentru un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă, depinde și dacă la cele locale se obțin „rezultate bune” pentru a continua mai departe.

„Nu ştiu cât va conta rezultatul alegerilor locale sau europarlamentare, dar în mod evident, orice fel de discuţie o vom avea după această dată. Este firesc, este normal, dacă există rezultate bune, să continui un lucru bun, ar merge natural o decizie în sensul unei oferte comune la toamnă”, a declarat Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT