News

Lider PNL, mesaj către primarii care vor să plece din partid: Nu au motiv să plece! Banii vor fi administrați de un liberal

Un lider din PNL a transmis un mesaj pentru primarii care vor să plece din formațiune. Acesta spune că edilii nu au motive să facă acest lucru, întrucât banii din programele naționale vor fi administrați de liberali.
01.12.2021 | 15:32
Lider PNL mesaj catre primarii care vor sa plece din partid Nu au motiv sa plece Banii vor fi administrati de un liberal
ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, patru primari din județul Giurgiu care au fost aleși din partea PNL la alegerile din 2020, au făcut cale inversă către PSD. Anunțul a fost făcut de liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina.

”Când au trecut la PNL li s-au promis proiecte pentru comunităţile lor, bani pentru dezvoltare, li s-a promis marea cu sarea, dar, de fapt, au fost minţiţi cu nerușinare”, a spus Mina.

ADVERTISEMENT

Vorbind despre această amenințare a migrației din PNL către alte partide, liderul PNL Timiș, Alina Nica, a ținut să le transmită un mesaj edililor care au planuri de ieșire din formațiunea aflată la guvernare.

Lider liberal, mesaj pentru primarii care vor să plece din partid: ”Anghel Saligny și CNI, gestionate de PNL. Nu au motiv să plece”

Prezent la o emisiune, marți, liberalul Alin Nica, cel care ocupă și poziția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a declarat că atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) vor fi gestionate de reprezentanţi ai PNL, şi nu vede niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid, scrie G4Media.

ADVERTISEMENT

”PNL este la guvernare, oamenii pleacă dinspre Opoziţie spre Putere. Anghel Saligny va fi gestionat de la secretar de stat PNL, la fel şi CNI-ul de un reprezentant PNL.

Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Cine e la putere se presupune că are mai multe pârghii să ducă la sfârşit proiectele pentru cetăţeni, cum să pleci de la putere?”, a spus Nica, adăugând că la Giurgiu este un singur caz.

ADVERTISEMENT

Nica, promisiuni pentru primarii liberali: Vor fi multe proiecte

Liderul PNL Timiş a mai adăugat că nu se aşteaptă la ”un fenomen de masă, în privinţa plecării primarilor din PNL”.

Nica a puncta faptul că, din experienţa sa, ”niciodată nu o să plece cu doi trei ani înainte de alegeri un primar de la Putere”.

ADVERTISEMENT

”Vor fi multe proiecte în perioada următare. Ar fi absurd să dea cu piciorul la atfel de oportunităţi. De obicei, aceste migraţii politice se produc cu două trei săptămâni înainte de alegeri.

Nu spun că nu vor fi în 2024, au fost şi de la PNL şi de la PSD tot felul de migraţii. Putem discuta de moralitatea migraţiei politice, dar ne-am obişnuit”, a mai spus politicianul.

În ceea ce privește alianța locală din Timiș, PNL-USR, Alin Nica a spus că aceasta va fi menținută.

”La Timiş, nu vom rupe alianţa cu USR care funcţionează foarte bine. La Timioara nu funcţionează foarte bine, colaborarea este întreruptă dar nu dorim să schimbăm politica de alianţe dacă proiectele pozitive vin de la PSD sau USR, le vom susţine”, a spus el.

ADVERTISEMENT