News

Lidera socialiştilor din Parlamentul European îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale: “E un semn de mare responsabilitate”

Iratxe Garcia Perez, liderul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, a salutat măsurile fiscale asumate de guvernul de la Bucureşti.
26.09.2023 | 18:25
Lidera socialistilor din Parlamentul European il felicita pe Marcel Ciolacu pentru pachetul de masuri fiscale E un semn de mare responsabilitate
Marcel Ciolacu, alături de lidera socialiştilor din Parlamentul European Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Măsurile fiscale pentru care guvernul Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea în Parlament sunt salutate de politicieni de top din afara graniţelor ţării şi de partenerii europeni ai Partidului Social-Democrat.

Iratxe Garcia consideră că Guvernul României a luat decizia corectă

Marţi, când Marcel Ciolacu a mers în Parlament cu pachetul de măsuri fiscale care ar urma să reformeze în mare măsură sistemul de colectare şi taxare din România şi să limiteze evaziunea fiscală, şeful guvernului a primit un mesaj de încurajare din Spania.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul iberic Iratxe Garcia Perez, liderul grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, a scris pe X (fosta Twitter) un mesaj în care a felicitat guvernul de la Bucureşti pentru măsurile luate şi în special pe premierul Marcel Ciolacu.

“Guvernul României a luat decizia corectă de a veni cu măsuri fiscale care să permită țării să economisească fonduri UE, să protejeze populaţia, să aplice Mecanismul de redresare și reziliență și să evite penalitățile impuse de procedura de deficit excesiv începută în 2019. Un mare semn de responsabilitate din partea lui Marcel Ciolacu”, a scris Iratxe Garcia Perez, alături de o fotografie cu liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Şefa socialiştilor din Parlamentul european a făcut această remarcă în contextul în care Marcel Ciolacu a spus că România nu-și mai permite facilități și privilegii de 75 miliarde de lei.

De asemenea, el a apreciat că evaziunea fiscală din ţara noastră se ridică la 150 miliarde de lei pe an, adică 15% din PIB, fapt care pune în pericol realizarea obiectivelor strategice, precum aderarea României la OCDE și atragerea banilor din PNRR.

ADVERTISEMENT

“Am decis, așadar, să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii și reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile.

Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulţumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci ‘doar’ de sute de milioane de euro”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Printre măsurile fiscal-bugetare pe care guvernul îşi asumă răspunderea se numără introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri a microîntreprinderilor care au venituri până în 60.000 de euro. Firmele care depăşesc această sumă vor plăti un impozit de 3 % pe cifra de afaceri.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”