News

Lideri sindicali din serviciile de ambulanță, în greva foamei. Nemulțumiri privind reglementările din Legea Pensiei

Cinci lideri sindicali din serviciile de ambulanță, în greva foamei. Legea pensiilor elimină condițiile speciale pentru angajații sistemului.
21.11.2023 | 15:39
Lideri sindicali din serviciile de ambulanta in greva foamei Nemultumiri privind reglementarile din Legea Pensiei
Lideri sindicali din serviciile de ambulanță, în greva foamei. Foto Facebook BNS
ADVERTISEMENT

Lideri sindicali din serviciile de ambulanță, în greva foamei. Este vorba despre cinci reprezentanți din serviciile de Ambulanță din mai multe județe, în frunte cu preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa”din România.

Lideri sindicali din serviciile de ambulanță, în greva foamei

Anunțul a fost făcut marți, 21 noiembrie, de Blocul Național Sindical. Protestele au loc deoarece angajații din cadrul serviciilor din Ambulanță au fost scoși de la „condiții deosebite de muncă”, potrivit noii legi a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Cei cinci reprezentanți care se află în greva foamei sunt: Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România, Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

De asemenea, ei au fost prezenți la Camera Deputaților, între orele 10:00 – 12:00, iar la ora 12:00 protestul s-a mutat la Guvern. Proteste au avut loc, marți, de la 10:00 la 12:00 și în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță, potrivit BNS.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii precizează că nu le sunt recunoscute condițiile de muncă în care lucrează personalul din serviciile de ambulanță. „Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea.

drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială șii prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”, precizează sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii cer o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu

Ei cer să aibă o întrevedere urgentă cu premierul Marcel Ciolacu și cu alți oficiali. „Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila”,se arată într-un comunicat de presă transmis de BNS.

În acest fel, sindicaliștii speră să fie găsită o soluție pentru a fi ascultate și îndeplinite revendicările sindicale, „pentru a se găsi soluţii care să rezolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă”.

ADVERTISEMENT

Mai mulți reprezentanți ai Serviciilor de Ambulanță Județene din țară au anunțat că pacienții nu vor fi afectați în urma acestor proteste. Noua lege a pensiilor prevede eliminarea condițiilor speciale pentru angajații din acest sistem.

 

ADVERTISEMENT