News

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că PNL și PSD s-au prăbușit în sondaje. „Piedone, un fel de Șoșoacă cu barbă”

Președintele PMP, Eugen Tomac: „Isterie și criză” la vârful PSD-PNL, au scăzut cu 10%. Piedone, „un fel de Șoșoacă cu barbă”
17.04.2024 | 15:50
Liderul PMP Eugen Tomac sustine ca PNL si PSD sau prabusit in sondaje Piedone un fel de Sosoaca cu barba
Tomac spune că Piedone nu mai aduce nimic nou în politică pentru că și-a atins limitele / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a declarat, miercuri, că sondajele interne făcute de Alianța Dreapta Unită (ADU) arată că PSD și PNL au scăzut cu 10%, pe fondul disensiunilor coaliției privindu-l pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu. Tomac l-a ironizat și pe Cristian Popescu Piedone, numindu-l „un fel de Șoșoacă cu barbă”.

Tomac: PSD și PNL au o criză politică uriașă

Eugen Tomac, președintele PMP, a vorbit despre problemele pe care le are coaliția PSD-PNL, aflată în „criză”, după imaginea apreciată de unii ca erodată a candidatului comun, medicul Cătălin Cîrstoiu. Un sondaj CURS îl creditează pe medic cu 23% din voturile bucureștenilor, în urma primarului general, Nicușor Dan (27%) și a lui Cristian Popescu Piedone (38%).

ADVERTISEMENT

Ultimele informații potrivit cărora PSD îl va susține pe Piedone, liberalii refuzând un astfel de scenariu, coroborate cu alte informații care spun că medicul ar putea fi convins să părăsească competiția pentru Prinăria Generală, au accentuat tensiunile din Coaliție.

„În momentul de față, în birourile domnului Ciolacu și domnului Ciucă este foarte multă isterie și criză, pentru că au o criză politică uriașă. Noi am observat, din analizele pe care le avem, că de când au anunțat listă comună PSD-PNL, s-au prăbușit cu 10% din intenția de vot, avem și noi analizele noastre, pe care le facem săptămânal”, a declarat Eugen Tomac pentru RFI.

ADVERTISEMENT

„Domnul Piedone este un fel de Șoșoacă cu barbă”

Președintele PMP a apreciat că candidatul PUSL pentru fotoliul lui Nicușor Dan pune probleme celor două partide de coaliție și că alianța PSD-PNL ia în calcul schimbarea strategiei pentru Capitală la alegerile locale din 9 iunie. Totodată, Tomac l-a numit pe Piedone „un fel de Șoșoacă cu barbă” dar care și-a câștigat un public pe măsură

„Domnul Piedone este un fel de Șoșoacă cu barbă, nu aduce nimic nou pe scena politică, și-a atins limitele și de primar de Sector (…). Indiscutabil că există un public care asta așteaptă, asta primește (…).

ADVERTISEMENT

Domnul Piedone le dă bătăi de cap celor de la PSD și PNL, care evident că în momentul de față și-au suspendat oficial campania pe București, observăm cum candidatul domniilor lor nu mai face deloc campanie electorală sau preelectorală, ceea ce înseamnă că aceste speculații de presă din ultima perioadă au un fundament real și anume că PSD și PNL iau în calcul schimbarea strategiei pentru București”, a apreciat Tomac.