News

Liderul PPE, Manfred Weber, promite să lupte pentru țara noastră. „România își merită locul în Schegen”

Liderul Partidului Popular European a afirmat duminică că va continua să lupte pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen
11.12.2022 | 15:41
Liderul PPE Manfred Weber promite sa lupte pentru tara noastra Romania isi merita locul in Schegen
Liderul PPE, Manfred Weber, promite să lupte pentru România. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Manfred Weber, a afirmat că se va implica activ „cu partenerii din Austria” pentru a reuși aderarea țării noastre și a Bulgariei la spațiul Schegen.

Liderul PPE, promite să lupte pentru țara noastră

Manfred Weber s-a declarat „extrem de dezamăgit” de rezultatul votului din Consiliul JAI de joi, vot pe care l-a caracterizat nedrept și incorect.

ADVERTISEMENT

„România aparţine spaţiului Schengen! În calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria.

La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile”, a scris Manfred Weber pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Acesta a promis că va continua să se implice alături de „partenerii din Austria” pentru atingerea acestui obiectiv, susținând că zona Schengen face parte din promisiunea europeană și că România merită să fie membră în acest spațiu.

„Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea.

ADVERTISEMENT

Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, a mai scris liderul Partidului Popular European.

Declarații politice și pentru Austria

Liderul PPE a avut constant o poziție în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, cu o zi înainte de Consiliul JAI acesta mergând chiar la Viena unde a încercat să schimbe poziția cancelarului Karl Nehammer cu privire la votul său negativ în privința țării noastre.

ADVERTISEMENT

Deși Weber a declarat constant că problema migrației din Austria nu se va rezolva prin excluderea României și Bulgariei din Schengen, vineri, după ce cancelarul austriac și-a apărat votul susținând că Austria se confruntă cu o problemă de securitate, liderul PPE a venit cu un mesaj în care susține poziția lui Nehammer.

„Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris sâmbătă pe Twitter Manfred Weber

ADVERTISEMENT
Tags: