Life

O mai ții minte pe Linda Evangelista? Ce s-a ales de celebrul model și cum arată acum

Linda Evangelista a fost una dintre muzele industriei modei în anii 80 și 90, iar odată cu trecerea timpului, fotomodel s-a schimbat complet. Prin ce suferințe a trecut aceasta?
10.12.2021 | 13:15
O mai tii minte pe Linda Evangelista Ce sa ales de celebrul model si cum arata acum
ADVERTISEMENT

Linda Evangelista este complet transformată de operațiile estetice cărora s-a supus în ultimii ani. Modelul în vârstă de 56 de ani a suferit enorm după rezultatele anumitor intervenții, confruntându-se cu o depresie severă.

Diva de altădată a ajuns de nerecunoscut, iar o bună perioadă s-a retras complet din atenția publicului, după ce lumea a început să o critice pentru felul în care arată.

ADVERTISEMENT

Faima se pare că a pus stăpânire pe ea și, ca orice model renumit, a devenit prada propriei sale imagini. Linda a trăit un șoc atunci când a realizat cât de tare au transformat-o intervențiile chirurgicale, căzând într-o depresie destul de urâtă, notează cotidianul spaniol El Mundo.

Linda Evangelista, desfigurată de intervențiile estetice

În urmă cu câțiva ani, Linda a apărut pe coperta Vogue Italia, înfășurată în bandaje la nivelul feței, ca o critică la adresa industriei fashion care pune accentul doar pe tinerețe și frumusețe, două caracteristici trecătoare care la un moment dat le scot pe marile dive din centrul atenției.

ADVERTISEMENT

Acea copertă avea să fie oarecum premonitorie pentru evoluția Lindei, care pe 23 septembrie 2021 a dezvăluit motivul pentru care a dispărut complet din prim plan.

Mai precis, în urmă cu 6 ani,  vedeta s-a supus unui tratament denumit coolsculpting, o tehnică alternativă a liposucției. Procedura neinvazivă și fără necesități postoperatorii a desfigurat-o pe Evangelista, fapt pentru care a fost nevoită să refuze toate ofertele pe care le-a primit de a poza în cataloage ale unor branduri mari.

ADVERTISEMENT

Schimbarea fizică a afectat-o atât de tare încât frumoasa manechină a intrat în depresie. Din acest motiv, Linda a lipsit de la cea de-a 90-a aniversare Versace în anul 2017. Atunci au participat la marele eveniment modele renumite precum Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell și Cindy Crawford, printre altele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by little icons? (@littleiconss_)

 

Dezbatere serioasă în lumea modei despre criteriile de selectare a manechinelor. Până unde se poate ajunge pentru perfecțiune

Absența Lindei, considerată un icon pentru modă, a nedumerit pe toată lumea. Tot în acel an, cotidianul britanic Daily Mail publicase niște fotografii controversate cu vedeta. Linda a fost surprinsă pe un aeroport din New York în care era de nerecunoscut.

ADVERTISEMENT

Jurnalista Rhonda Garelick a scris apoi un text în apărarea Lindei, în ziarul The New York Times. Mesajul acesteia a fost unul foarte clar, ca o ripostă la adresa tiparelor imposibile pe care industria modei le cere.

„În ciuda discursurilor care se ține astăzi despre acceptarea diversității, obsesia pentru păstrarea tinereții este în continuare un subiect național”, este o parte a textului scris de jurnalistă.

Linda a dorit să i se facă dreptate după ce procedurile de coolsculpting au eșuat în cazul ei. Firma care comercializează această tehnică, Zeltiq, a fost dată în judecată, iar cazul este sub investigație chiar și la această oră.

Ultima oară când Linda a participat într-un proiect a fost în 2018. Acum trei ani a fost jurată alături de Naomi Campbell și Adwoa Aboah, la un concurs realizat de prestigioasa revistă Love. Vedeta și-a recâștigat frumusețea după cei 6 ani în care a stat în umbră, iar acum este din nou activă mai ales pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT