Sport

Lingouri de aur și bani falși la Dortmund – Newcastle! Protest inedit împotriva UEFA

Suporterii celor de la Borussia Dortmund au protestat la meciul cu Newcastle față de modificările de regulament aduse în Champions League. UEFA va schimba complet fața competiției.
08.11.2023 | 00:15
Lingouri de aur si bani falsi la Dortmund  Newcastle Protest inedit impotriva UEFA
Suporterii lui Dortmund au protestat impotriva celor de la UEFA
ADVERTISEMENT

Marți seara, în debutul etapei din Liga Campionilor, fanii au organizat un protest neobișnuit în care și-au exprimat nemulțumirea față de modificările programate pentru formatul celei mai prestigioase competiții de cluburi din Europa.

Protest la Dortmund – Newcastle! Suporterii nemți au aruncat cu lingouri de aur

Protestul a fost făcut de către suporterii Borussiei Dortmund. Aceștia au aruncat cu lingouri de aur și cu bani falși. Sezonul 2023/24 va reprezenta ultimul în formatul actual al celei mai prestigioase competiții intercluburi din Europa, Champions League.

ADVERTISEMENT

Pe bannerele afișate de gazde se putea citi: “Nu vă pasă de sport. Tot ce vă interesează sunt banii”. În același timp, fanii nemților au putut fi auziți în timp ce strigau: “Ne distrugeți sportul!”.

Noul format al Champions League va implica participarea a 36 de echipe, în loc de 32, iar acestea vor fi împărțite în 4 urne. Fiecare urnă va avea 9 echipe. Această împărțire va fi realizată pe baza coeficientului UEFA.

ADVERTISEMENT

Protestul nemților a fost de bun augur pentru Borussia Dortmund. Echipa lui Terzic s-a impus cu 2-0 în duelul cu Newcastle. Fullkrug a deschis scorul pentru gazde în minutul 26, iar Brandt a stabilit scorul final cu doar 11 minute înainte de încheierea partidei.

UEFA va schimba formatul Champions League

În urma acestui rezultat, Dortmund ajunge la 7 puncte în primele trei partide. Două victorii și un egal au nemții care și-au revenit după un start slab de campanie. În primul meci european al sezonului, Borussia a fost învinsă de către PSG cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Deplasarea din Germania a fost a doua înfrângere la rând suferită de cei de la Newcastle. Englezii au 4 puncte în 4 partide și au șanse mici să avanseze în competiție. Newcastle a scăzut din turație după un început bun. Echipa lui Howe a învins-o pe PSG etapa a 2-a cu 4-1.

Noul format Champions League va avea un rol esențial și în procesul de selecție a celor 9 echipe europene care se vor califica pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. Această competiție va reuni 32 de echipe și se va desfășura odată la patru ani.

ADVERTISEMENT

Din Europa, patru locuri vor fi rezervate ultimelor patru câștigătoare ale trofeului Champions League. Astfel, Chelsea, Real Madrid și Manchester City au locul asigurat, în timp ce formația cu numărul patru va fi stabilită la finalul actualei ediții.

ADVERTISEMENT