Sport

Istvan Kovacs, făcut praf de francezi după Newcastle – PSG 4-1! Ce notă a primit. Update

Istvan Kovacs a fost aspru criticat de francezi pentru decizia luată în Newcastle - PSG 4-1. Ce notă a primit „centralul” român.
05.10.2023 | 12:18
Istvan Kovacs facut praf de francezi dupa Newcastle  PSG 41 Ce nota a primit Update
Istvan Kovacs a primit Newcastle - PSG, unul dintre cele mai tari meciuri din Champions League, și a avut parte de o fază incendiară în finalul primei reprize. Sursă foto: lequipe.fr
ADVERTISEMENT
05-10-2023
09:23

Ce notă a primit Istvan Kovacs după Newcastle - PSG 4-1

Istvan Kovacs a fost „central” la unul dintre cele mai frumoase meciuri de miercuri seară din UEFA Champions League. Partida de pe St. James’ Park, încheiată cu victoria clară a lui Newcastle, scor 4-1 cu PSG, a fost plină de evenimente, iar arbitrul român a fost criticat de francezi pentru că a validat cu ajutorul VAR golul de 2-0 al britanicilor. 

„Centralul” din Carei a fost notat cu 6 atât de francezii de la L’Equipe, cât și de tabloidul englez Daily Mail. „Un henț comis de Lascelles a fost suspectat în punctul culminant al acțiunii, dar n-a fost luat în considerare de Kovacs.

Nici Guimaraes nu a fost în ofsaid, care a fost acoperit de Marquinhos!”, au scris francezii despre faza controversată din finalul primei reprize. „Într-o ambianță vulcanică, arbitrul român a evitat încingerea spiritelor, însă, în același timp, a fost prea permisiv cu tacklingurile virile ale celor de la Newcastle.

La faza hențului ce a precedat goul de 2-0 al englezilor a urmat decizia VAR”, au mai scris francezii. 

04-10-2023
21:03

Francezii, critici vehemente pentru Kovacs

Arbitrul Istvan Kovacs a fost aspru criticat de francezi după ce a validat cu ajutorul VAR un gol pentru Newcastle în partida cu PSG, din etapa a 2-a a fazei grupelor din Champions League.

”Arbitrul Istvan Kovacs este inamicul numărul unu al tuturor francezilor. În trecut, a fost ales cel mai bun arbitru orb al anului”, a scris un fan pe Twitter, în timp ce altul a notat: ”Parizienii au fost foarte fericiți de arbitrajul fraudulos al lui Kovacs împotriva Marseille. Karma s-a întors”.

Contul de Twitter Instant Foot a scris: ”Istvan Kovacs, arbitrul de la Newcastle – PSG, este același care a arbitrat Marseille – Panathinaikos în august!”, iar un suporter se întreabă: ”Cum de mai este acest tip în arbitraj?”

Pe contul MercaFoot se face aceeași remarcă: ”Domnul Kovacs a fost la Panathinaikos – Marseille și Newcastle – PSG în acest sezon”, iar un fan a scris: ”Detestă foarte tare Franța. Este cel mai prost arbitru din istorie”.

Nici managerul general al FCSB, Mihai Stoica, nu a ratat ocazia de a-l înțepa pe Istvan Kovacs. ”PSG l-a băgat pe Zaire – Emery ca să respecte criteriul U 21. Newcastle ignoră regula. Să vedem ce scrie K în raport”, a postat oficialul vicecampioanei României pe contul de Twitter.

 

Hulit în România pentru gafele pe care le comite și pentru modul arogant cum arbitrează, ”centralul” din Carei are parte de recunoaștere pe plan internațional. Însă, meritul principal în această delegare îl are Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Fază grea pentru Istvan Kovacs în Newcastle – PSG

Aflat la centru în partida Newcastle – PSG, din etapa a 2-a a Grupei F din Champions League, Istvan Kovacs a avut o fază extrem de dificilă în finalul primei reprize și a primit ajutorul din camera VAR.

ADVERTISEMENT

În minutul 42, brazilianul Bruno Guimaraes a pătruns în partea stângă, a șutat din unghi, Gianluigi Donnarumma a respins în față, iar Sandro Tonali a recuperat și i-a pasat din prima lui Guimaraes, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid. VEZI VIDEO AICI

Brazilianul a dat o centrare plouată și fundașul Dan Burn a înscris golul de 2-0 pentru englezi cu o lovitură de cap din plonjon. Însă, arbitrul român a cerut intervenția colegilor din camera VAR care au avut nevoie de aproape 5 minute pentru a lua o decizie.

ADVERTISEMENT

După momente bune de așteptare, germanul Marco Fritz, aflat în camera VAR, l-a informat pe Istvan Kovacs că nu există nicio poziție de ofsaid. ”Centralul” român a validat golul în uralele fanilor de pe St James’ Park și spre bucuria jucătorilor lui Newcastle.

Becali a pus tunurile pe Istvan Kovacs

Gigi Becali a luat foc după delegarea lui Istvan Kovacs la meciul de Champions League dintre Newcastle și PSG, comentând la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI decizia UEFA și atacându-i dur pe Kyros Vassaras și Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Să vă spun o chestie, să vedeți ce o să facă Dumnezeu la nedreptate… El, Dumnezeu, te lasă, dar la nedreptate. Dumnezeu o să facă să greșească acolo, de îl aruncă UEFA de-acolo. O să vedeți.

Vassaras vrea să îmi arate mie că face presiune. Păi, bă, eu sunt Becali și sunt în Țara Românească, du-te, băi, în țara ta. Dacă ai valoare să muncești, du-te să muncești acolo, că n-ai valoare nici să lucrezi în țara ta, du-te în țara ta și lasă-ne. Chiar te ții scai de noi?

ADVERTISEMENT

Vassaras cu Burleanu, plecați și duceți-vă la Mondiale… la mondialiști. Ce să zic eu când am văzut, vrea Vassaras să arate cine fură pe FCSB”, a declarat Gigi Becali FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT