Sport

Lionel Messi a refuzat Al Hilal, dar tot le ia banii arabilor. Cum arată contractul de ambasador al turismului semnat de starul argentinian

Lionel Messi a ales să meargă la Inter Miami în dauna celor de la Al Hilal, dar va continua să încaseze bani de la arabi din contractul de ambasador al turismului.
20.06.2023 | 14:44
Lionel Messi a refuzat Al Hilal dar tot le ia banii arabilor Cum arata contractul de ambasador al turismului semnat de starul argentinian
Lionel Messi a ales să meargă la Inter Miami în dauna celor de la Al Hilal, dar va continua să încaseze bani de la arabi din contractul de ambasador al turismului. Sursă foto: reuters.com
ADVERTISEMENT

Starul argentinian a avut o ofertă colosală de la Al Hilal și ar fi putut deveni cel mai bine plătit fotbalist al planetei, însă a decis să meargă în MLS, acolo unde va evolua pentru formația patronată de David Beckham.

Câți bani îi dau arabii lui Lionel Messi pentru a fi ambasador al turismului

Deși s-au arătat dezamăgiți de alegerea făcută de Lionel Messi, arabii nu și-au permis să rupă toate relațiile contractuale, astfel că acesta va continua să primească bani din Golf. Campionul mondial rămâne în continuare ambasador al turismului în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Publicația americană New York Times, citată de As, a dat publicității contractul pe care argentinianul îl are cu Guvernul Arabiei Saudite și de aici reiese faptul că arabii îi oferă o sumă frumoasă pentru cei trei ani de înțelegere.

Messi primește 22,5 milioane de euro de la saudiți pentru contractul care a început în 2021 și se obligă să promoveze zonele turistice din Arabia Saudită prin postări pe rețelele sociale, acolo unde are un număr uriaș de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Pe lângă bani, starul argentinian mai beneficiază de o vacanță de cinci zile în Arabia Saudită sau de două de câte trei zile. În schimb, lui Messi îi este interzis să facă declarații care ar putea afectat imaginea țării.

Messi va avea procente din veniturile realizate de Apple și Adidas

Lionel Messi a refuzat un salariu regesc de la Al Hilal, iar la Inter Miami va câștiga doar 53,7 milioane de dolari. În ciuda faptului că va fi cel mai plătit fotbalist din MLS, argentinianul ocupă doar locul 5 în topul veniturilor sportivilor din SUA.

ADVERTISEMENT

Campionul mondial are însă diverse clauze în contract care îi pot rotunji veniturile la Miami. Argentinianul are procente din profitul realizat de Adidas și Apple. Gigantul tehnologic american tocmai a încheiat un contract de sponsorizare pe 10 ani cu cu MLS pentru a difuza meciurile pe platforma sa TV+, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.

Mutarea sa la Miami a fost facilitată și de relația excelentă cu Adidas, a cărui imagine o reprezintă încă din 2006. Producătorul german de echipament sportiv îmbracă toate echipele din MLS (29) printr-un acord de sponsorizare, în valoare de 830 de milioane și valabil până în 2030.

ADVERTISEMENT

Al Hilal s-a reorientat rapid după ce a ratat transferul lui Lionel Messi și încearcă să-l aducă pe Neymar de la PSG. Saudiții i-a pus pe masă o ofertă de 200 de milioane de euro anual brazilianului. Este aceeași sumă pe care Cristiano Ronaldo o încasează într-un sezon la Al Nassr.

ADVERTISEMENT
Tags: