Fotbal international

Lionel Messi continuă să scrie istorie la Barcelona. Ce record a doborât argentinianul în meciul contra lui Cadiz

21.02.2021 | 17:02
Lionel Messi continua sa scrie istorie la Barcelona Ce record a doborat argentinianul in meciul contra lui Cadiz
Lionel Messi Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a scris o nouă pagină de istorie pentru FC Barcelona. Superstarul argentian a bifat meciul cu numărul 506 în tricoul blaugrana în prima divizie spaniolă şi a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezenţe pentru catalani.

FC Barcelona a deschis scorul în minutul 32 al partidei contra lui Cadiz, în etapa a 24-a din La Liga, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată chiar de Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Catalanii au ratat, însă, victoria şi au făcut un nou pas greşit în campionat. Fernandez a egalat pentru oaspeţi în minutul 89, dintr-o lovitură de pedeapsă. În urma acestui rezultat, Barcelona rămâne pe locul al treilea, la 5 puncte de Real Madrid şi la 8 de Atletico Madrid.

Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe partide în La Liga pentru Barcelona

Decarul Barcelonei l-a depăşit în topul jucătorilor cu cele mai multe jocuri pentru catalani în La Liga pe fostul lui căpitan, Xavi Fernandez. Mijlocaşul spaniol deţinea precedentul record, cu 505 meciuri.

ADVERTISEMENT

PSG şi Manchester City se luptă să îl transfere

Viitorul lui Messi la Barcelona este unul incert. Contractul argentinianului expiră la finalul acestui sezon şi poate pleca gratis la orice club din lume. Pentru semnătura lui, se luptă PSG şi Manchester City.

La francezi ar putea evolua din nou alături de Neymar, în timp ce pentru englezi ar lucra încă o dată sub comanda lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Statistici incredibile pentru Messi la Barcelona

În total, Messi are 761 de meciuri pentru Barcelona (incluzându-l pe cel contra lui Cadiz). A marcat de 655 de ori în toate competiţiile şi a oferit 286 de pase de gol colegilor săi.

În La Liga, în cele 506 meciuri disputate, argentinianul a marcat de 460 de ori şi a dat 201 pase decisive. A fost de 7 ori golgheterul campionatului (2010, 2012, 2013, 2017-2020).

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, câştigător de şase ori al Balonului de Aur, şi recent a fost declarat Cel mai bun fotbalist al deceniului, surclasându-l pe Cristiano Ronaldo.

80 de milioane este cota lui Lionel Messi conform Transfermarkt. Argentinianul născut la Rosario va împlini 34 de ani pe 24 iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: