Sport

Lionel Messi, debut magic în MLS. A intrat în repriza a doua și a marcat după o fază fabuloasă

Lionel Messi a avut un debut magic în MLS. Argentinianul este de neoprit în America și marchează gol după gol.
27.08.2023 | 13:47
Lionel Messi debut magic in MLS A intrat in repriza a doua si a marcat dupa o faza fabuloasa
Lionel Messi a avut un debut magic în MLS. Argentinianul este de neoprit în America și marchează gol după gol.
ADVERTISEMENT

Argentinianul a semnat cu Inter Miami în luna iulie a acestui an. De atunci Leo a marcat pe bandă rulantă la echipa lui David Beckham. Lionel Messi a avut parte de un debut magic în MLS și a dat un gol dintr-o super fază. Decarul lui Miami a marcat la finalul meciului cu New York Red Bulls.

Debutul magic al lui Messi la Inter Miami

Inter Miami a câștigat, cu scorul de 2-0, meciul cu NY Red Bulls. În minutul 37, paraguayanul Diego Gomez a deschis scorul din centrarea lui Noah Allen, fundașul stânga. La golul spectaculos al lui Gomez, aflați pe bancă, Leo Messi și Sergio Busquets s-au ridicat în picioare și au aplaudat execuția mijlocașului.

ADVERTISEMENT

În minutul 60 al meciului, Leo și Busquets au fost introduși în teren. Astfel, Messi a avut parte de un debut magic în MLS. La finalul meciului, în minutul 89, argentinianul a marcat al doilea gol al duelului și a stabilit scorul chiar la finalul meciului.

Golul a fost unul simplu pentru Lionel. Acesta a primit mingea de la Jordi Alba, apoi Messi a combinat cu Benjamin Cremaschi, care i-a pasat balonul chiar în fața porții. Argentinianul a marcat cu piciorul stâng, cu latul, iar pe stadionul gazdelor fanii au fost în delir.

ADVERTISEMENT

Messi a fost incert pentru acest debut în MLS

Leo Messi ar fi putut rata meciul cu New York Red Bulls. Argentinianul a jucat în toate meciurile lui Inter Miami din cupe și a contribuit major la fiecare meci și la forma echipei. Din cauza oboselii acumulate, antrenorul Gerardo Martino ar fi vrut să îl menajeze pe Messi la acest debut în MLS.

Datorită fanilor, dar și a dorinței lui Messi, debutul a avut loc, în ciuda declarațiilor tehnicianului de la Inter Miami: “Vom evalua în continuare după antrenamentul din această seară. Este inevitabil să nu-l avem la un moment dat. Înțeleg așteptările pe care le are restul lumii de a-l urmări și asta este fără îndoială. Dar nu pot acționa pe baza asta, pentru că atunci aș risca să fac lucrurile greșit.”

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a reușit să se impună foarte bine în lotul lui Inter Miami. Argentinianul a dus echipa în finala Cupei Ligii, pe care au câștigat-o. În ciuda tuturor statisticilor, chiar și asupra finalei cu Nashville, Inter Miami, condusă de Leo, a ajuns și în finala Open Cup. După debutul în MLS, legenda Barcelonei a strâns 9 meciuri, 11 goluri, 3 assist-uri și 1 trofeu în tricoul echipei lui David Beckham. Totul de la venirea lui argentinianului din luna iulie a acestui an.

Messi, cuvinte dure despre PSG

La o conferință de presă, Lionel Messi a vorbit despre perioada de la PSG și motivul pentru care nu s-a simțit bine acolo. Totodată, argentinianul a discutat și despre retragere. La 36 de ani, decarul lui Inter Miami are poftă de fotbal și ambiția de a câștiga și mai multe trofee alături de noua sa echipă. La final, legenda Barcelonei a vorbit și despre plecarea de la clubul Catalan.

ADVERTISEMENT

“Am petrecut doi ani dificili (n.r. la Paris). Adevărul este că nu a fost prea uşor, nu ne-a fost bine. La Miami este cumva ca şi cum am fi revenit la viaţa pe care o aveam la Barcelona. Apreciem fiecare zi, copiii se simt bine, familia este bine. Apreciez, de asemenea, sportul cotidian, ceea ce nu era cazul la Paris. Acum, după un timp care a trecut, pot să spun că a fost alegerea potrivită la Miami.

Sincer, nu mă gândesc încă la retragere. Îmi place să joc, să fiu pe teren cu mingea, să fiu în competiţie şi să mă antrenez. Nu ştiu cât timp voi mai juca, dar voi încerca să profit cât se va putea, cât timp mă simt bine, iar apoi vom vedea. Cel mai important lucru este să profiţi de ce-ţi rămâne, că este mult sau puţin. Trebuie profitat de fiecare moment, pentru că el nu se va mai întoarce şi nu vreau să regret nimic

Eu n-am vrut să părăsesc Barcelona pentru PSG. A fost o decizie venită peste noapte, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta Barca. Eu îmi doream să rămân la Barcelona, dar a trebuit să mă obișnuiesc cu un alt loc, un loc diferit de cel în care trăisem din punct de vedere al orașului.

A fost greu la Paris, dar este exact opusul a ceea ce se întâmplă cu mine aici și acum. Am ales să vin aici, în acest oraș. A fost o decizie pe care am luat-o în timp, n-a picat peste noapte. Suntem în locul în care vrem să fim și a fost decizia noastră, de aceea totul este mult mai ușor”, a spus Leo Messi.

ADVERTISEMENT