Sport

Leo Messi, incert pentru debutul în MLS la Inter Miami. Care este motivul

Lionel Messi ar putea rata debutul în MLS pentru Inter Miami. Ar fi vorba despre meciul cu New York Red Bulls de duminică.
26.08.2023 | 12:13
Leo Messi incert pentru debutul in MLS la Inter Miami Care este motivul
Lionel Messi ar putea rata debutul în MLS pentru Inter Miami. Ar fi vorba despre meciul cu RB New York de duminică.
ADVERTISEMENT

De la venirea sa la Inter Miami, Lionel Messi și-a făcut debutul în Cupa Ligii și a ajutat echipa să câștige turneul marcând gol după gol și oferind assist-uri importante. Perioada a fost destul de intensă pentru argentinian, presiunea fiind foarte mare pe umerii săi. Astfel, Messi poate rata debutul pentru Inter Miami în MLS, din cauza oboselii.

Antrenorul lui Inter Miami: “Nu îl vom avea la un moment dat pe Leo Messi”

La conferința de presă de vineri, înaintea meciului cu New York Red Bulls, antrenorul lui Inter Miami a vorbit despre situația lui Lionel. Gerardo Martino susține că șansele ca Messi să își facă debutul în MLS pentru Inter Miami sunt destul de mici. Argentinianul este destul de obosit fizic după intensitatea și presiunea meciurilor pe care le-a avut până acum în cele două turnee americane.

ADVERTISEMENT

“Vom evalua în continuare după antrenamentul din această seară. Este inevitabil să nu-l avem la un moment dat. Înțeleg așteptările pe care le are restul lumii de a-l urmări și asta este fără îndoială. Dar nu pot acționa pe baza asta, pentru că atunci aș risca să fac lucrurile greșit.”, a spus Gerardo Martino despre Messi.

Lionel Messi a reușit să se impună foarte bine în lotul lui Inter Miami. Argentinianul a dus echipa în finala Cupei Ligii, pe care au câștigat-o. În ciuda tuturor statisticilor, chiar și asupra finalei cu Nashville, Inter Miami, condusă de Leo, a ajuns și în finala Open Cup. Legenda Barcelonei a strâns 8 meciuri, 10 goluri, 3 assist-uri și 1 trofeu în tricoul echipei lui David Beckham. Totul de la venirea lui Messi din luna iulie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Messi la adresa celor de la PSG

La o conferință de presă, Lionel Messi a vorbit despre perioada de la PSG și motivul pentru care nu s-a simțit bine acolo. Totodată, argentinianul a discutat și despre retragere. La 36 de ani, decarul lui Inter Miami are poftă de fotbal și ambiția de a câștiga și mai multe trofee alături de noua sa echipă.

“Am petrecut doi ani dificili (n.r. la Paris). Adevărul este că nu a fost prea uşor, nu ne-a fost bine. La Miami este cumva ca şi cum am fi revenit la viaţa pe care o aveam la Barcelona. Apreciem fiecare zi, copiii se simt bine, familia este bine. Apreciez, de asemenea, sportul cotidian, ceea ce nu era cazul la Paris. Acum, după un timp care a trecut, pot să spun că a fost alegerea potrivită la Miami.

ADVERTISEMENT

Sincer, nu mă gândesc încă la retragere. Îmi place să joc, să fiu pe teren cu mingea, să fiu în competiţie şi să mă antrenez. Nu ştiu cât timp voi mai juca, dar voi încerca să profit cât se va putea, cât timp mă simt bine, iar apoi vom vedea. Cel mai important lucru este să profiţi de ce-ţi rămâne, că este mult sau puţin. Trebuie profitat de fiecare moment, pentru că el nu se va mai întoarce şi nu vreau să regret nimic”, a spus Leo Messi.

Despre plecarea de la Barcelona

La finalul conferinței, Messi a vorbit și despre plecarea sa de la Barcelona. Lucru pe care nu și l-a dorit, dar a fost pus în poziția de a-și alege alt club. Catalanii nu puteau să susțină financiar continuarea lui Messi pe Camp Nou, astfel, au fost nevoiți să se despartă de legenda clubului și de unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

ADVERTISEMENT

“Eu n-am vrut să părăsesc Barcelona pentru PSG. A fost o decizie venită peste noapte, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta Barca. Eu îmi doream să rămân la Barcelona, dar a trebuit să mă obișnuiesc cu un alt loc, un loc diferit de cel în care trăisem din punct de vedere al orașului.

A fost greu la Paris, dar este exact opusul a ceea ce se întâmplă cu mine aici și acum. Am ales să vin aici, în acest oraș. A fost o decizie pe care am luat-o în timp, n-a picat peste noapte. Suntem în locul în care vrem să fim și a fost decizia noastră, de aceea totul este mult mai ușor”, a mărturisit Messi.

ADVERTISEMENT