Sport

Lionel Messi, decizie de ultima oră care îi întristează pe fani: “Nu voi mai participa!”

Lionel Messi a făcut public anunțul pe care fanii nu voiau să-l audă. Starul argentinian spune că nu crede că va participa la următorul turneu al Cupei Mondiale.
13.06.2023 | 18:45
Lionel Messi decizie de ultima ora care ii intristeaza pe fani Nu voi mai participa
Lionel Messi a anunțat că nu merge la Cupa Mondială din 2026. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a lămurit situația în ceea ce privește prezența la următoarea Cupă Mondială care va avea loc în 2026. Starul care s-a transferat recent la Inter Miami a anunțat că nu va participa la turneul final din SUA, Canada și Mexic.

Lionel Messi, anunț trist pentru fani: „Nu voi merge la următorul Mondial”

Lionel Messi și-a îndeplinit marele vis la finalul anului trecut. Fostul fotbalist de la Barcelona și PSG a cucerit trofeul Cupei Mondiale alături de naționala Argentinei. La scurt timp după succesul istoric, s-a pus problema dacă „decarul” va fi prezent și la următoarea ediție a turneului final.

ADVERTISEMENT

Colegii din naționala „Albiceleste” l-au rugat pe Lionel Messi să aibă în vedere participarea la Cupa Mondială 2026. Totodată, Lionel Scaloni a asigurat că septuplul Balon de Aur va avea ușa deschisă la naționala Argentinei. În cele din urmă, Lionel Messi a mărturisit că Mondialul din Qatar a fost ultimul din carieră.

„Nu cred că voi participa. A fost ultima mea Cupă Mondială. Să vedem cum merg lucrurile, dar în principiu nu voi fi prezent la următorul turneu”, a declarat Lionel Messi, citat de Sport. Pe durata Campionatului Mondial din 2026, Lionel Messi va împlini vârsta de 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a părăsit fotbalul european și a semnat cu Inter Miami

Lionel Messi s-a despărțit de PSG, cu care a ajuns la final de contract, și a ales să plece din fotbalul european. Starul argentinian a fost deja prezentat oficial la echipa finanțată de David Beckam, Inter Miami. „Decarul” și-a explicat decizia într-un interviu pentru presa din Spania.

„Da, adevărul este că, evident, îmi doream foarte mult, eram foarte încântat să mă pot întoarce, dar, pe de altă parte, după ceea ce am trăit (n.r.- când a plecat de la Barcelona) și ieșirea pe care am avut-o, nu am vrut să fiu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se întâmplă și las viitorul meu în mâinile altcuiva, ca să spun așa.

ADVERTISEMENT

Am vrut să iau propria mea decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Deși am auzit că s-a spus că La Liga a acceptat totul și că era în regulă pentru ei să mă întorc, mai erau multe alte lucruri de pus la punct.

„Mi-ar fi plăcut să merg la Barca. Nu s-a putut”

Am auzit că trebuie să vândă jucători sau să scadă salariile jucătorilor și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta. Am fost deja acuzat de multe lucruri care nu erau adevărate în cariera mea la Barcelona și eram deja puțin obosit. Nu am vrut să trec prin toate astea. Când trebuia să plec, La Liga acceptase să mă legitimeze, dar până la urmă nu s-a putut.

ADVERTISEMENT

Ei bine, mi-a fost teamă că se va întâmpla din nou același lucru… A trebuit să vin aici la Paris să stau mult timp într-un hotel cu familia, cu copiii mei mergând la școală, dar noi locuind tot la hotel… Am vrut să iau singur decizia și de aceea nu am mers la Barca. Deși mi-ar fi plăcut, nu s-a putut.

De asemenea, sunt într-un moment în care vreau să ies puțin din focus, să mă gândesc mai mult la familia mea. Am vrut să caut și altceva, și un pic de liniște sufletească”, au fost cuvintele lui Leo Messi, potrivit Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT
Tags: