Fotbal international

Lionel Messi, eliminat după 753 de meciuri! Spaniolii au anunţat cât va fi suspendat. Video

19.01.2021 | 15:26
Lionel Messi eliminat dupa 753 de meciuri Spaniolii au anuntat cat va fi suspendat Video
Lionel Messi, premieră neagră la FC Barcelona! Gestul incalificabil pentru care a primit roșu direct
ADVERTISEMENT

Superstarul Barcelonei, Leo Messi, a mai bifat o premieră în tricoul blaugrana. Argentinianul a fost eliminat pentru prima oară în carieră, într-un meci al primei echipe a Barcelonei. A lovit fără minge un adversar și a văzut roșu direct.

A fost o seară de coșmar și pentru Barca și pentru Messi. Catalanii au pierdut finala Supercupei Spaniei, scor 2-3, după prelungiri, în fața formației Athletic Bilbao, iar argentinianul a încasat un cartonaș roșu, în minutul 120 după ce i-a aplicat o lovitură lui Villalibre.

ADVERTISEMENT

Pentru Barcelona, eșecul din finala cu Bilbao este primul din acest an. În competițiile interne, trupa lui Ronald Koeman nu a mai pierdut din 5 decembrie, când a cedat surprinzător în La Liga, scor 1-2, la Cadiz.


UPDATE, 19 ianuarie, ora 15:26 / Lionel Messi a aflat câte meciuri va sta pe bară după ce a fost eliminat în finala Supercupei Spaniei. Comisia de competiţii a anunţat că starul Barcelonei va fi suspendat pentru două meciuri, astfel că va rata partidele cu Cornella (Cupa Spaniei) şi cu Elche (La Liga).

ADVERTISEMENT

Oficialii catalani au anunțat că vor face recurs la această hotărâre, motivând faptul că Messi este la prima eliminare din carieră în tricoul Barcelonei.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 18:50 / Spaniolii de la Mundo Deportivo anunță că FC Barcelona intenționează să facă lobby pentru ca suspendarea primită de Lionel Messi în finala Supercupei Spaniei să fie una cât de scurtă posibil. Catalanii visează să joace fără argentinian un singur meci. Asta deși în mod normal, pentru un gest precum cel comis de Messi, se stă patru etape!

ADVERTISEMENT

Formația de pe Camp Nou vrea să conteste decizia Comisiei de Competiții, care va fi anunțată marți, în cazul în care pedeapsa va fi una aspră. Catalanii vor invoca faptul că Messi doar ar fi ripostat la adresa lui Villalibre și vor face apel și la faptul că superstarul argentinian nu are antecedente. A fost prima eliminare a lui Messi după 753 de partide jucate.


Știre inițială 18 ianuarie, ora 09:08

Lionel Messi, a treia eliminare în carieră. Când a mai văzut cartonaşul roşu

Pentru Lionel Messi este doar a treia oară în carieră când primește cartonașul roșu. Prima eliminare a bifat-o la debutul în tricoul echipei naționale a Argentinei, în 2005, într-un meci contra Ungariei.

ADVERTISEMENT

Atunci, Messi a intrat în joc în minutul 63 și a prins doar 47 de secunde pe teren. A fost eliminat pentru un cot aplicat în figură, lui Vilmos Vanczak, pe care tocmai îl driblase. Maghiarul a încercat să-l oprească pe argentinian ținându-l de tricou, iar debutantul Messi a ripostat.

Al doilea roșu l-a încasat într-un meci din Copa America, în 2019, în finala mică a competiției contra reprezentativei statului Chile. Și atunci Messi a fost eliminat pentru comportament nesportiv, în minutul 37, după o altercație cu Gary Medel.

Ce suspendare riscă Lionel Messi pentru eliminarea din meciul cu Athletic Bilbao

Pentru cartonașul roșu din finala Supercupei Spaniei, Lionel Messi va primi și o suspendare pe măsură. Presa iberică anunță că starul argentinian al Barcelonei va vedea din tribune următoarele patru meciuri ale catalanilor. În plus, fotbalistul va fi obligat să achite și o amendă, a cărei cuantum îl va afla zilele următoare.

În vârstă de 33 de ani, Lionel Messi este cel mai galonat fotbalist din istoria clubului din capitala Cataluniei. 27 de trofee a cucerit argentinianul în tricoul formației de pe Camp Nou, pentru care a jucat în 753 de partide.

Fotbalistul a intrat în ultimele șase luni de contract, iar specialiștii speculează că nu își va prelungi angajamentul cu Barcelona, după ce Messi a declarat în mai multe rânduri că dorește să-și încheie cariera în MLS, campionatul nord-american de fotbal.

ADVERTISEMENT