Fotbal international

Lionel Messi şi-a ales “urmaşii”! Cine sunt tinerii fotbalişti care l-au surprins în acest sezon

01.04.2020 | 15:24
Lionel Messi sia ales urmasii Cine sunt tinerii fotbalisti care lau surprins in acest sezon
Leo Messi a ales cei mai buni 15 tineri jucători din lume
ADVERTISEMENT

Socotit de foarte multă lume drept cel mai bun jucător din lume şi acum, când a trecut de borna a 30 de ani, Lionel Messi şi-a ales un număr de 15 tineri jucători pe care îi consideră capabili să ajungă departe în sportul rege.

Lionel Messi a ales cei mai buni tineri jucători din lume

Vedeta argentiniană a ales cei mai buni „tineri în creștere” pentru cărțile din Topps Champions League, asocind pe fiecare dintre ei cu un scurt comentariu. Surprinzător, atacantul norvegian de la Borussia Dortmund nu este inclus.

ADVERTISEMENT

Primul despre care a vorbit starul argentinian este englezul Jadon Sancho de la Borussia Dortmund. Are 20 de ani şi deja este cotat la 130 de milioane. Messi spune despre el: “Abilitatea sa de a dribla fundașii este incredibilă”

Kimmich e deja o certitudine

Urmează tot un jucător din Bundesliga, de astă dată un german bet get, Kai Havertz, de la Bayer Leverkusen, un jucător de creaţie de la mijlocul terenului. Caracterizarea lui Messi este: “Seninătatea sa în faţa porţii este remarcabilă”

ADVERTISEMENT

Lui Lionel Messi nu îi plac doar jucătorii care acum explodează în fotbalul mare. El are ochi şi pentru tineri care deja au confirmat speranţele puse în ei. Unul dintre aceştia este titular deja la Bayern Munchen, Joshua Kimmich, 24 ani, fundaşul dreapta. “Un fundaş lateral, care oferă atâtea centrări de calitate”

Trent Alexander Arnold, omul care a îngropat Barca

Tot de la campioana Germaniei provine un alt fundaş, colegul de pe partea opusă a lui Kimmich, jucător care are în palmares şi titlul de campion mondial. Este vorba de francezul Benjamin Pavard, adus de la Stuttgart pentru 34 de milioane euro. “Un fundaş clasic, care însă ştie foarte bine şi cum să marcheze”

ADVERTISEMENT

Un alt jucător din sistemul defensiv care îl încântă pe cel mai bun jucător din lume provine din Premier League. Şi e vorba tocmai despre un fotbalist care cu ideea sa de geniu din returul Liverpool – Barca a contribuit mult la senzaţionala calificare a cormoranilor în finala de anul trecut pe care au şi câştigat-o. Este Trent Alexander Arnold, 21 ani. “Un apărător care este excepțional atunci când merge înainte, viitorul este al lui”

Mason Mount poate ajunge departe

Un jucător tot de 21 ani şi care provine tot din Premier League este americanul Christian Pulisic. “Are mare echilibru şi agilitate”. Şi coechipierul său Mason Mount, tot 21 ani, este văzut de Messi drept un viitor star. “După ce l-am văzut jucând pot spune că e unul dintre cei cu potenţial de a ajunge printre cei mai mari jucători din lume”

ADVERTISEMENT

Viitoare vedetă se anunţă a fi în ochii lui Lionel Messi şi mijlocaşul lui Manchester City, 19 ani. “Face deja şi va face lucruri incredibile. Are un talent imens.” Surprinzător, deşi nu a primit prea mult credit din partea lui Zinedine Zidane Messi are numai cuvinte de laudă despre atacantul lui Real Madrid, sârbul Luka Jovic, 22 ani. “Un jucător magic. Face din imposibil lucruri posibile”

Ce spune despre speranţele Barcelonei

Tot de la rivala de pe Santiago Bernabeu provine şi următorul talent, dar din sistemul defensiv şi, paradoxal, tot dintre jucătorii mai puţin folosiţi. Cel lăudat este fundaşul brazilian Eder Militao, 22 de ani. “Un talent formidabil şi un adversar foarte puternic”.

Argentinianul nu avea cum să nu se oprească puţin şi în propria curte, alegând doi jucători ai Barcelonei. Mijlocaşul defensiv Frenkie de Jong, 22 ani, venit de la Ajax, e deja om de bază. “Unul dintre cei mai compleţi mijlocaşi din lume pe care i-am văzut la vârsta lui”. Iar omul recordurilor la capitolul accidentări, atacantul francez Ousmane Dembele, tot 22 de ani, l-a şocat cu viteza lui. “Viteza lui la antrenamente este de-a dreptul înspăimântătoare”

Cum îl caracterizează pe Kylian Mbappe

Lui Messi îi place şi tânărul mijlocaş de la Lyon, Houssem Aouar, 21 ani. “E mereu calm şi are calităţi tehnice excelente”. Şi urmează doi dintre cei mai scumpi jucători din lume. Joao Felix, portughezul adus cu 126 de milioane euro de Atletico Madrid de la Benfica are doar 20 de ani. “Acum e unul dintre cei mai entuziasmanţi tineri jucători din lume”

Ultimul din lista de 15 e tocmai cel mai scump jucător din lume, francezul Kylian Mbappede la PSG, care valora înainte de pandemie 175 de milioane de euro. “E foarte rapid şi ştie să marcheze cu mare uşurinţă. Extrem de periculos”

ADVERTISEMENT