Sport

Lionel Messi și-a făcut echipa de vis din foști coechipieri. A uitat câțiva fotbaliști uriași!

Lionel Messi a dezvăluit cum arată pentru el cel mai bun prim 11, așa numita ”echipă de vis”, alcătuită din foștii săi coechipieri.
17.12.2023 | 22:22
Lionel Messi sia facut echipa de vis din fosti coechipieri A uitat cativa fotbalisti uriasi
Cum arată echipa de vis a lui Lionel Messi. Kylian Mbappe și Ronaldinho nu lipsesc din primul 11
ADVERTISEMENT

De când și-a făcut debutul ca fotbalist profesionist în 2004, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a jucat alături de alți mari fotbaliști, cum era de fapt și normal, în special în perioada petrecută la Barcelona, unde a ridicat deasupra capului patru trofee UEFA Chamions League 10 titluri La Liga.

Cum arată echipa de vis a lui Lionel Messi

Pe Nou Camp, Leo Messi a împărțit terenul cu cei mai buni fotbaliști ai planetei în diverse perioade timp, de altfel, 10 dintre cei 11 jucători selectați în echipa ideală a lui Messi au reprezentat clubul catalan. Conform Sport Bible, pentru postul de portar Leo Messi l-a ales pe Marc-Andre ter Stegen în detrimentul rivalilor Victor Valdes și Gianluigi Donnarumma.

ADVERTISEMENT

Apoi, deloc surprinzător, argentinianul optează pentru a-l alege pe fostul internațional brazilian Dani Alves ca și cel mai bun fundaș dreapta. Jordi Alba, care joacă în prezent cu Messi la Inter Miami din MLS, ocupă locul de fundaș stânga în primul 11 al lui Messi, fundașii centrali Carles Puyol și Javier Mascherano sunt titulari incontestabili.

Interesant, Mascherano a fost preferat lui Gerard Pique, în timp ce Xavi Hernandez și Andres Iniesta au fost alegerile naturale pentru mijlocul terenului, alături de Ronaldinho. Nu surprinde nici alegerea lui Neymar sau Luis Suarez în echipa ideală, în timp ce Kylian Mbappe a prins și el primul 11. Lipsesc, în schimb, jucători ca Thierry Henry și Zlatan Ibrahimovic.

ADVERTISEMENT

Se pare că Leo Messi nu a uitat când Mbappe vorbea despre argentinian drept ”cel mai mare fotbalist din istorie”. “Vorbim despre probabil cel mai bun jucător din istoria fotbalului”, declara Mbappe pentru Gazzetta dello Sport.

La fel, alegerea lui Ronaldinho nu poate fi considerată surprinzătoare, în condițiile în care brazilianul rămâne printre cei mai apreciați jucători din istoria Barcelonei. De exemplu, Djalminha, fost coechipier al lui Ronaldinho, a anunțat că brazilianul a realizat mai multe la Barcelona în doi ani, decât a făcut-o Messi vreodată.

ADVERTISEMENT

”Din generația tânără, Ronaldinho este cel pe care îl respect cel mai mult. Mai mult decât toți ceilalți. Mai mult decât Messi, mai mult decât Cristiano. Luați cei doi ani la Barcelona și vedeți dacă Messi a făcut ceea ce a făcut.

A câștigat Liga Campionilor, a câștigat Liga Spaniolă, a câștigat totul și a făcut un spectacol dat naibii. Messi a făcut asta în 15 ani, nu în doi ani”, a explicat Djalminha. Ronaldinho a petrecut cinci sezoane la Barcelona înainte de a părăsi Camp Nou în 2008 pentru a semna cu AC Milan, după ce antrenorul de atunci, Pep Guardiola, a considerat că nu mai are nevoie de el.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fratele lui Ronaldinho a susținut ulterior că Pep Guardiola nu a ținut neapărat ca Ronaldinho să plece. ”Guardiola ne-a sunat să vorbim. El a vrut ca fratele meu să rămână, dar el a vrut să plece. Nu cred că trebuia să plece de la Barcelona și ar fi putut rămâne. Dar a trebuit să trecem prin alegeri prezidențiale furtunoase și el a preferat să plece”, a punctat Roberto de Assis Moreira.

ADVERTISEMENT
Tags: