Sport

Messi se luptă cu Haaland și Mbappe pentru trofeul FIFA „The Best”. Val de reacții negative după nominalizarea argentinianului

Au fost anunțați cei trei finaliști pentru trofeul FIFA "The Best". Messi, Haaland și Mbappe sunt fotbaliștii cu cele mai mari șanse pentru marele premiu.
15.12.2023 | 10:40
Messi se lupta cu Haaland si Mbappe pentru trofeul FIFA The Best Val de reactii negative dupa nominalizarea argentinianului
Au fost anunțați cei trei finaliști pentru trofeul FIFA "The Best". Messi, Haaland și Mbappe sunt fotbaliștii cu cele mai mari șanse pentru marele premiu. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Au fost anunțați cei trei finaliști pentru trofeul FIFA “The Best”. Lionel Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe sunt fotbaliștii cu șansele cele mai mari pentru marele premiu. Ceremonia va avea loc la Londra, pe 15 ianuarie 2024.

Messi, Haaland și Mbappe sunt cei trei finaliști

Lista celor trei finaliști a fost aleasă în urma performanțelor fiecărui fotbalist din perioada 19 decembrie 2022, după Cupa Mondială – 20 august 2023. După mai multe runde de alegeri, jucătorii care rămân în runda finală pentru trofeul FIFA “The Best” sunt Lionel Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este ultimul câștigător al trofeului oferit de FIFA. Atacantul a reușit să ajungă în finală din nou, cu mari șanse de a câștiga marele premiu. Argentinianul a avut o perioadă bună în care a câștigat titlul în Franța cu PSG, iar cu Inter Miami, unde a avut un impact major, a câștigat Leagues Cup. Însă, cam atât pentru decarul formației lui David Beckham, deoarece Cupa Mondială nu este luată în calcul.

Erling Haaland a avut un sezon excelent și pe cifre este fotbalistul cu cele mai mari șanse pentru a triumfa în lupta pentru acest trofeu oferit de FIFA. Norvegianul a câștigat Premier League, Cupa și Champions League cu Manchester City, primul trofeu european pentru gruparea engleză. Haaland a mai înscris și 28 de goluri în perioada 19 decembrie 2022 – 20 august 2023.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe câștigat titlul în Franța și cu PSG și a fost golgheterul campionatului Ligue 1. Atacantul a fost și ales drept cel mai bun jucător al sezonului în Franța, unde a înscris 24 de goluri în toate competițiile interne.

Cine va câștiga trofeul FIFA “The Best”?

În dreptul întrebării “Cine va câștiga trofeul FIFA ‘The Best’?” apare un răspuns surprinzător. Cu care fanii fotbalului nu sunt de acord. Este vorba despre Lionel Messi. Pe care microbiștii nu îl văd ca fiind un jucător ce ar trebui să ocupe un loc în lista finala pentru acest premiu. Având în vedere că reușita de la Mondial nu este luată în calcul.

ADVERTISEMENT

Cu toții știu că dacă Messi este în lista celor trei nume, șansele pentru argentinian să câștige sunt foarte mari. Iar cei de la FIFA l-au prezentat în lista finală pe Lionel cu trei reușite. Titlul în Franța, unul dintre cei mai buni jucători ai anului în Franța, făcând parte din echipa anului din Ligue 1 și fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în primele 5 campionate din Europa. Fără trofeul câștigat cu Inter Miami, Leagues Cup.

“Ce glumă, vor să-l forțeze pe Messi oriunde pot.”, “Nominalizat la The Best pentru că a câștigat Ligue 1 și a prins echipa anului? Nu-i putem bate PR-ul lui Messi.”, “Cupa Mondială nu e inclusă, este un nonsens ca Messi și Mbappe să fie incluși!”, au fost comentariile unor fani, dar și al jurnalistului Tancredi Palmeri.

ADVERTISEMENT