Sport

Lionel Messi, star în echipa Argentiei la Jocurile Olimpice de la Paris? Emiliano Martinez: „Echipa națională e înaintea echipei de club“!

Lionel Messi s-ar putea afla în lotul Argentinei pentru Jocurile Olimpice de la Paris, ceea ce i-ar putea aduce un nou trofeu, unde s-ar putea întâlni și cu alți colegi.
02.04.2024 | 19:12
Lionel Messi star in echipa Argentiei la Jocurile Olimpice de la Paris Emiliano Martinez Echipa nationala e inaintea echipei de club
Lionel Messi, în fața unei decizii importante de a conduce naționala la JO de la Paris / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar putea fi interesat de o călătorie în Paris, în vara acestui an, pentru a lupta la trofeu. „La Pulga“ este momentan accidentat, dar planurile de viitor vuiesc în jurul argentinianului.

Lionel Messi, reîntoarcere rapidă în Paris

Argentinianul s-ar putea afla în lotul condus de Javier Mascherano pentru Jocurile Olimpice. Lionel Messi, care recent a nominalizat posibili câștigători ai Balonului de Aur, s-ar reîntoarce în capitala Franței, la un an după ce a părăsit-o pe Paris Saint Germain cu scandal.

ADVERTISEMENT

Lotul Argentinei ar putea fi compus din mulți jucători interni, dar și din tineri care au fost parte a Cupei Mondiale din Qatar. Multiplii jucători și-au anunțat dorința de participare, cum ar fi Nicolas Otamendi sau Christian Romero, colegul lui Drăgușin la Spurs.

Emiliano Martinez, portarul care a avut o intervenție fabuloasă în finala Cupei Mondiale din Qatar, a discutat despre subiect. Portarul consideră că dacă argentinienii seniori vor fi lăsăți de cluburi, aceștia vor onora propunerea pentru a câștiga o nouă medalie de aur Argentinei.

ADVERTISEMENT

“Nu am avut șansa să vorbesc cu el (n.r. Javier Mascherano). Dar evident, fiind portarul naționalei, jucând la Jocurile Olimpice pentru țară este visul meu. Dar, după cum au spus mulți jucători, dacă Javier este disponibil și ne dorește, suntem disponibili.

Evident, naționala vine înaintea cluburilor și, dacă cluburile ne lasă, avem întotdeauna puterea de a spune că naționala este mereu înainte. Și pentru noi, este o sursă de mândrie. Cuti (n.r. Christian Romero) și Ota (n.r. Nicolas Otamendi) vor să meargă. Eu vreau să merg. Sunt mulți băieți care vor să meargă.”, a spus Emiliano Martinez, conform Goal.

ADVERTISEMENT

Nu ar fi prima medalie de aur a lui Lionel Messi

În cazul în care se va afla în lotul olimpic al naționalei „biancocelesti“, Messi ar putea câștiga a două medalie. Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2008, au fost câștigate de naționala Argentinei, iar Lionel Messi a fost artizan.

Naționala Argentinei se va confruntă cu echipa omonimă a Marocului, dar și a vecinilor noștri, Ucraina. Privind a treia partida, încă nu s-a aflat ce echipa asiatică va înfruntă naționala lui Messi.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat medalia de aur în anul 2008, la Beijing, după un parcurs bun, unde a încasat doar un gol. În grupe, Messi a trecut de Coasta de Fildeș, Australia și Serbia, iar în drumul spre finală a eliminat Țările de Jos și Brazilia.

Finala Jocurilor Olimpice din anul 2008, de la Beijing, i-a adus pe argentinieni în fața selecționatei Nigeriei. Argentinienii s-au impus cu 1-0, pe teren aflându-se nume imense precum Aguero, Di Maria, Mascherano, Gago, Lavezzi, Banega sau Zabaleta.

ADVERTISEMENT