Sport

Leo Messi a ales cel mai bun fundaș din lume: ”Mă obligă mereu să merg înainte”

Leo Messi a surprins multă lume când a mărturisit că în opinia sa cel mai bun fundaș din lume la ora actuală este conaționalul său Cristian Romero.
11.09.2023 | 19:35
Leo Messi a ales cel mai bun fundas din lume Ma obliga mereu sa merg inainte
Leo Messi a surprins multă lume când a mărturisit că în opinia sa cel mai bun fundaș din lume la ora actuală este conaționalul său Cristian Romero. Sursă foto: talksport.com
ADVERTISEMENT

Superstarul și-a făcut încă o dată datoria și a salvat naționala Argentinei marcând din lovitură liberă unicul gol al întâlnirii cu Ecuador, din prima etapă a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026.

Fundașul care l-a impresionat cel mai mult pe Leo Messi

Așa cum era de așteptat, Leo Messi a fost desemnat omul meciului în victoria cu Ecuador. Însă, vedeta ”pumelor” a surprins atunci când a vorbit despre acest premiu, considerând că nu el merita să-l câștige.

ADVERTISEMENT

”Puricele” este de părere că titlul de cel mai bun jucător al întâlnirii de pe Estadio Monumental din Buenos Aires ar fi trebuit să ajungă la coechipierul săi Cristian Romero, pe care îl consideră cel mai bun fundaș din lume.

”Cred că este cel mai bun fundaș din lume în acest moment. A jucat foarte bine și, după părerea mea, a fost omul meciului. A-l avea în spatele meu este cel mai bun lucru care mi se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Mă obligă mereu să merg înainte, pentru că întotdeauna vrea să joace unu la unu împotriva adversarului său. M-am obișnuit să nu mă uit înapoi și asta e foarte bine pentru un jucător de atac”, a declarat Messi.

Ratează Messi partida cu Bolivia?

La 10 minute după ce a înscris unicul gol al întâlnirii din startul preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, Leo Messi a făcut semn către staff-ul tehnic că vrea să fie schimbat și i-a spus colegului  său Angel Di Maria că iese din teren.

ADVERTISEMENT

Messi a fost imediat înlocuit cu Exequiel Palacios, însă întrebările au început să-și facă loc în capul fanilor și al jurnaliștilor. Și asta deoarece el nu a mai fost schimbat de 9 ani într-un joc oficial al naționalei.

Ultima dată s-a întâmplat acest lucru în victoria în fața Nigeriei, scor 3-2, la Cupa Mondială din 2014, când era înlocuit cu Ricardo Alvarez în minutul 63, după ce marcase de două ori. Mai mult, o singură dată în era Lionel Scaloni s-a întâmplat ca Messi să nu încheie o partidă. Se întâmpla la amicalul cu Nicaragua, scor 4-0, de acum mai bine de patru ani.

ADVERTISEMENT

Îngrijorarea argentinienilor s-a accentuat în momentul în care Lionel Scaloni a dezvăluit că nu avea de gând să-și înlocuiască cel mai bun jucător. ”Dacă nu-mi făcea semn să-l schimb, juca până la sfârșit”, a declarat selecționerul, după victoria împotriva Ecuadorului.

ADVERTISEMENT
Tags: