Sport

De ce a cerut Messi schimbare în Argentina – Ecuador 1-0. Va juca în Bolivia?

Îngrijorarea a pus stăpânire pe suporterii campioanei mondiale, după ce Leo Messi a cerut schimbare în meciul Argentina - Ecuador 1-0.
08.09.2023 | 17:34
De ce a cerut Messi schimbare in Argentina  Ecuador 10 Va juca in Bolivia
Îngrijorarea a pus stăpânire pe suporterii campioanei mondiale, după ce Leo Messi a cerut schimbare în meciul Argentina - Ecuador 1-0. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Superstarul a marcat unicul gol al întâlnirii cu Ecuador de pe Estadio Monumental din Buenos Aires, a ajuns la 104 reușite în tricoul ”pumelor” și a egalat două recorduri deținute de Luis Suarez și David Beckham.

Schimbarea lui Messi în Argentina – Ecuador 1-0 naște întrebări

După ce a creat o adevărată isterie odată cu transferul său la Inter Miami și cu câștigarea la scurt timp a primului trofeu, Leo Messi a revenit acasă și a fost din nou eroul națiunii în partida Argentina – Ecuador 1-0. Doar că înlocuirea sa a ridicat multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

La 10 minute după ce a înscris unicul gol al întâlnirii din startul preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, ”Puricele” a făcut semn către staff-ul tehnic că vrea să fie schimbat și i-a spus colegului  său Angel Di Maria că iese din teren.

Messi a fost imediat înlocuit cu Exequiel Palacios, însă întrebările au început să-și facă loc în capul fanilor și al jurnaliștilor. Și asta deoarece el nu a mai fost schimbat de 9 ani într-un joc oficial al naționalei.

ADVERTISEMENT

Ultima dată s-a întâmplat acest lucru în victoria în fața Nigeriei, scor 3-2, la Cupa Mondială din 2014, când era înlocuit cu Ricardo Alvarez în minutul 63, după ce marcase de două ori. Mai mult, o singură dată în era Lionel Scaloni s-a întâmplat ca Messi să nu încheie o partidă. Se întâmpla la amicalul cu Nicaragua, scor 4-0, de acum mai bine de patru ani.

Ce a spus Messi despre înlocuire

Îngrijorarea argentinienilor s-a accentuat în momentul în care Lionel Scaloni a dezvăluit că nu avea de gând să-și înlocuiască cel mai bun jucător. ”Dacă nu-mi făcea semn să-l schimb, juca până la sfârșit”, a declarat selecționerul, după victoria împotriva Ecuadorului.

ADVERTISEMENT

Leo Messi a încercat să calmeze spiritele și a lăsat să se înțeleagă că a fost doar o măsură de protecție: ”A fost o partidă grea, foarte fizică și foarte dură”, însă presa din Argentina a vorbit despre o stare de oboseală accentuată care ar putea să ducă chiar la absența jucătorului la întâlnirea cu Bolivia.

Fotbalistul a jucat foarte multe meciuri într-o perioadă relativ scurtă după transferul său la Inter Miami. La 36 de ani, Messi a adunat 894 de minute în 11 partide pentru Inter Miami într-o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

Leo Messi trece acum prin cea mai bună perioadă a carierei sale la nivel de club de când a plecat de la Barcelona. Decarul lui Inter Miami se simte excelent în MLS și are din nou poftă de fotbal, reușind să câștige deja primul trofeu.


  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 2,52 este pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Inter Miami – Sporting Kansas

ADVERTISEMENT
Tags: