News

Elon Musk a pornit un scandal monstru după ce și-a bătut joc de Volodimir Zelenski. Val de reacții dure de la Kiev

Elon Musk a pornit un scandal monstru, în stilul caracteristic, după ce a postat o memă prin care își bătea joc de Volodimir Zelenski.
02.10.2023 | 18:51
Elon Musk a pornit un scandal monstru dupa ce sia batut joc de Volodimir Zelenski Val de reactii dure de la Kiev
Elon Musk a pornit un scandal monstru. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, Elon Musk a deschis cutia Pandorei în momentul în care a postat pe platforma X, pe care o deține, un memă prin care Volodimir Zelenski este ironizat pentru insistența sa de a cere ajutoare militare și în bani țărilor din NATO, pentru ca Ucraina să lupte împotriva Rusiei.

Elon Musk, într-un nou conflict cu Zelenski

Elon Musk, deținătorul SpaceX, implicit cel care controlează sistemul de comunicații prin satelit Starlink, și-a manifestat nu o dată simpatia pentru Rusia și pentru Vladimir Putin și pare că a rămas, momentan, alături de Kiev doar la insistențele oficialilor SUA, care l-au presat în acest sens.

ADVERTISEMENT

În rest, Elon Musk nu ratează nicio ocazie să enerveze Ucraina și pe susținătorii săi, lăsând să se înțeleagă că Ucraina ar trebui să capituleze și să accepte termenii impuși de Moscova pentru o pace cu cedare de teritorii. Acum, Elon Musk a postat un memă prin care îl ironiza pe Volodimir Zelenski, faimos la rândul său pentru că cere constant ajutoare pentru țara sa.

Poza respectivă, de altfel un memă celebru pe internet, îl are drept protagonist pe un tânăr student din SUA, cu venele umflate pe frunte, din cauza stresului. Acum, Elon Musk a suprapus fața lui Volodimir Zelenski peste chipul acestui tânăr, tocmai pentru a ilustra ”disperarea” președintelui Ucrainean.

ADVERTISEMENT

”Când au trecut 5 minute şi nu ai cerut un miliard de dolari ajutor”, a scris Elon Musk alături de această fotografie. Reacțiile de la Kiev au venit imediat și unele dintre ele au fost foarte dure. De exemplu, președintele parlamentului ucrainean Ruslan Ștefanciuk i-a oferit o replică pe măsură lui Musk, folosindu-se de aceeași memă.

“Atunci când …(Elon Musk) a încercat să cucerească spaţiul, dar ceva nu a mers bine şi în 5 minute s-a trezit băgat în rahat până la gât”, a replicat Ștefanciuk. Totodată, Parlamentul Ucrainean l-a acuzat pe Elon Musk de propagagandă rusă, după care și-a șters propria versiune fotografiei cu Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Totuși, la această imagine stătea scris ”Când au trecut 5 minute şi nu ai răspândit propagandă rusă”. Consilierul lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a transmis că a ironiza Ucraina face de fapt jocurile propagandei rusești.

“Din nefericire, nu toată lumea şi nu întotdeauna, deşi sunt figuri mediatice importante, dar se află la mii de kilometri de epicentrul războiului, este capabilă să realizeze ce înseamnă bombardamentele zilnice şi strigătele copiilor care îşi pierd părinţii”, a comentat Podoliak.

ADVERTISEMENT
Elon Musk, în conflict cu ucrainenii
Elon Musk, în conflict cu ucrainenii

Elon Musk nu este printre cele mai populare personaje la Kiev după ce a sugerat de mai multe ori că Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii pentru a avea pace, îmbrățișând de fapt retorica putinistă. Între timp, Statele Unite ale Americii au amânat ajutorul financiar promis Kievului, pentru că țara condusă de Joe Biden e tot mai aproape să intre în incapacitate de plată.

ADVERTISEMENT