News

Lista școlilor și grădinițelor din București, Ilfov și Timiș, unde copiii vor face ore cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie

Lista școlilor și grădinițelor unde copiii ar putea începe școala în format fizic.
04.11.2021 | 20:31
Lista scolilor si gradinitelor din Bucuresti Ilfov si Timis unde copiii vor face ore cu prezenta fizica incepand de luni 8 noiembrie
Lista școlilor și grădinițelor din București, Ilfov și Timiș, unde copii vor merge la școală începând de luni, 8 noiembrie. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Copiii ar putea reveni la școală în format fizic, dar acesta nu este cazul pentru toți dintre ei. De acum înainte, ar putea să meargă la ore în mod normal numai anumiți elevi.

Care e lista școlilor unde copiii ar putea să facă orele față în față

Este vorba, mai exact, despre cei care aparțin de unități de învățământ unde personalul angajat, adică inclusiv profesorii, învățătorii și personalul auxiliar, trebuie să fie vaccinați în proporție de peste 60%.

ADVERTISEMENT

Aceasta cifră a fost făcută publică de ministrul educației, care a precizat că numărul a fost stabilit împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, dar și cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

“Pragul de 60% este acela care se conturează în urma discuțiilor cu INSP, Ministerul Sănătății, CNSU și cu toți cei implicați în decizie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Totuși, acest prag de vaccinare pentru începerea școlilor cu prezență fizică nu a intrat deja în vigoare, ci ea urmează să fie confirmată printr-o decizie oficială a CNSU.

Lista școlilor din București care vor putea să înceapă orele în format fizic de luni poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT

Decizia referitoare la începerea școlilor va fi anunțată vineri

Această hotărâre va fi dată mâine dimineață, la ora 10:00, a mai informat ministrul Sorin Cîmpeanu.

“Această valoare de 60% va trebui să fie confirmată într-o hotărâre CNSU și mai apoi să facă obiectul modificării și completării ordinului comun ministrul educației – ministrul sănătății.

ADVERTISEMENT

Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple în așa fel încât mâine dimineață să anunțăm regulile clare pe care vor funcționa școlile din România”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Decizia această se va aplica începând chiar de luni.

Mai mult decât atât, ministrul interimar a precizat că există și scenariul în care o școală care are o rată de vaccinare bună poate alege să nu facă orele față în față, ci online, iar decizia de aprobare a unei asemenea schimbări îi aparține Inspectoratului.

”În paralel, dacă o şcoală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare, dar are motive pentru care consideră că nu poate asigura protecţia sanitară poate solicita trecerea în online şi Inspectoratul școlar va aproba”, a mai spus ministrul pentru sursa citată anterior.

Lista școlilor din Ilfov care pot începe orele în format fizic poate fi consultată aici, iar rata de vaccinare din unitățile de învățământ din Timiș poate fi văzută aici.

ADVERTISEMENT